Лідери рибного ринку охоче прийняли на практику студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

24 липня 2018 року

«Юніверсал Фіш Компані» є найбільшим оператором на рибному ринку України, надає широкий спектр послуг: імпорт, переробка, реалізація рибної продукції на внутрішньому ринку та експортні поставки готової рибної продукції за межі України. Також Компанія є власником великого холодильного логістичного комплексу з переробки та зберігання замороженої та охолодженої продукції.

На сьогоднішній день "Юніверсал Фіш Компані" має найбільше підприємство з виробництва рибної продукції в Україну. Саме на цьому підприємстві проходять виробничу практику студенти 3 курсу факультету  харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

В перший день візиту на підприємство директор відділу кадрів розповіла студентам про історію, розвиток компанії та становлення на міжнародному ринку. Значний акцент при цьому було зроблено на місію та цінності компанії, які є невід’ємними складовими успіху «UFC». Успіхи «Юніверсал Фіш Компані» також обумовлені увагою до своїх партнерів і виконанням усіх своїх зобов'язань, переконані представники компанії.

  

Наступним кроком на шляху знайомства з підприємством було відвідування виробничих цехів. Виробництво складається з 5 спеціалізованих цехів:

  • цех з виробництва делікатесної продукції;
  • цех з виробництва пресервів;
  • цех з виробництва лососевої зернистої ікри;
  • рибокоптильний цех;
  • цех фасування мороженої риби та виробництва рибних напівфабрикатів.

В робочому ритмі виробництво видає більше 1000 тонн готової продукції в місяць.

Пред’явивши медичні книжки, одягнувши спецодяг, студенти вирушили до цеху з виробництва делікатесної продукції. Потрапити в один з найкращих цехів з обробки лососевих риб в Україні, можна було лише подолавши дизбар’єри, що є головною умовою випуску безпечної продукції.

Цех з виробництва делікатесної продукції укомплектований обладнанням провідних світових виробників, таких як MAREL і FOMACK (Данія), SALMKO (Німеччина), HENKELMAN (Голандія).

Сучасне і добре оснащене виробництво дає можливість випускати продукцію високої якості.

Також практиканти побачили з середини роботу цеху заморозки та виробництва напівфабрикатів, який є наймолодшим в компанії. На сьогоднішній день цех має 3 напрямки роботи:

  • розбирання тушки;
  • нарізка стейків;
  • виробництво напівфабрикатів.

Сьогодні цех випускає як вагову, так і фасовану рибну продукцію під ТМ «NORVEN» та «FISHLAND».

В цеху встановлено сучасне обладнання та впроваджено новітні технології, які дозволяють зберегти всі корисні властивості продукту.

Наймолодшим в компанії є цех з виробництва швидкозаморожених топпінгів для суші. Робота в цеху відбувається на основі спільного українсько-японського договору.

Головний принцип роботи Компанії - випускати продукцію тільки найвищої якості. Для досягнення цієї мети на підприємстві створено спеціальний відділ - відділ контролю якості продукції. Процес контролю якості включає: 

  • контроль вхідної сировини;
  • контроль технологічних процесів виробництва;
  • контроль продукції, що випускається;
  • контроль умов зберігання на складах підприємства;
  • контроль умов доставки в торгові точки.

Завдяки такому підходу до виробництва, підприємствовже багато років є безперечним лідером на рибному ринку!

Виробничу практику студенти також проходили в лабораторії підприємства, яка оснащена сучасними приладами та обладнанням. В лабораторії проводиться дослідження фізико-хімічних та мікробіологічних показників сировини та готової продукції.

В кінці кожного робочого дня з практикантами проводили бесіду працівники відділу з підпору персоналу. Студенти ділилися враженнями, давали відповіді на поставлення запитання, одержували домашні завдання. 

Під час проходження виробничої практики, студенти закріпили здобуті раніше знання, детально вивчили технологічні процеси виробництва рибної продукції, на власні очі побачили як працює сучасне технологічне обладнання, як необхідно додержуватись правил промислової санітарії та гігієни на виробництві. Практиканти відмітили якими знаннями, вміннями повинен володіти інженер-технолог на підприємстві. Виробнича практика для студентів стала стимулом для подальшого навчання, самовдосконалення, адже вони відчули що сучасні підприємства потребують не лише висококваліфікованих працівників, а справжніх професіоналів своєї справи.

Студенти вдячні викладачам кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів за організацію виробничої практики на підприємстві такого високого рівня як «Юніверсал Фіш Компані»

Аліна Менчинська,
асистент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook