Науково-практичний семінар: "Лісівничо-екологічні методи, досвід та перспективи ведення лісового господарства у дібровах Вінницького ОУЛМГ"

15 червня 2018 року
м.Гайсин, м. Тульчин

 Співробітники кафедри лісівництва Навчально наукового інституту лісового і садово-паркового господарства взяли участь у спільному науково-практичному семінарі: "Лісівничо-екологічні методи, досвід та перспективи ведення лісового господарства у дібровах Вінницького ОУЛМГ", який проходив 14-15 червня на території ДП "Гайсинське лісове господарство" та ДП "Тульчинське лісомисливське господарство"

Під час семінару відбувся огляд спільних демонстраційних ділянок кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України та Вінницького ОУЛМГ закладених в лісах ДП "Гайсинське лісове господарство" та ДП "Тульчинське лісомисливське господарство".

Ще у 2006 році на базі ДП «Крижопільський лісгосп» створено демонстраційні ділянки з екологічно орієнтованого ведення лісового господарства в рамках проекту з лісової сертифікації, що дало можливість підприємству першим на Вінниччині провести повну сертифікацію лісів відповідно до європейських стандартів. На сьогодні Вінницьке ОУЛМГ активно займається питаннями екологічно орієнтованого ведення лісового господарства, а подібних демонстраційних ділянок в лісовому господарстві Вінниччини є більше 80. Подібні спільні науково-практичні семінари вже проведено на базі ДП «Крижопільський лісгосп», «Вінницький лісгосп», «Дашівське ДЛМГ», "Тульчинське ЛМГ", "Гайсинський лісгосп" ДП "Іллінецький лісгосп".

Цього разу дводенний спільний науково-практичний семінар проводиться на базі ДП «Тульчинське ЛМГ» та ДП «Гайсинський лісгосп», за участю професорсько-викладацького складу кафедр лісівництва, біології лісу та мисливствознавства, наукових співробітників ДП "Вінницька лісова науково-дослідна станція". Під час пленарного засідання перед учасниками семінару виступив начальник Вінницького ОУЛМГ, доктор сільськогосподарських наук, професор Бондар А.О. Заслухано доповіді аспіранта кафедри лісівництва Філоненка В.В. «Особливості агротехніки вирощування садивного матеріалу горіха чорного в Правобережному лісостепу України», доцента кафедри лісівництва Левченка В.В. «Спосіб рубки як захід сприяння природному лісопоновленню».

За програмою першого дня семінару відбувся огляд дослідних об’єктів – спільних демонстраційних ділянок кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБІП України та Вінницького ОУЛМГ у ДП «Тульчинське ЛМГ» на території Шпиківського, Кирнасівського, Брацлавського лісництв. На даних ділянках учасники семінару наочно могли побачити результати проведення рубок переформування, освітлювального прийому рівномірно-поступової рубки, проведення рубок переформування для створення сприятливих умов для поновлення дуба лісівничим методом, проведення рубок переформування для сприяння в рості піднаметовим культурам дуба та модрини, природне поновлення головних лісотвірних порід. Наступного дня відбувся огляд дослідних об’єктів у ДП «Гайсинський лісгосп», засідання «круглого столу», обговорення напрямів та перспектив лісівничих досліджень та прийняття резолюції семінару.

Прес-служби Вінницького ОУЛМГ спільно
із кафедрою лісівництва ННІ ЛіСПГ


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook