Два спільні навчально-виробничі семінари з німецькими партнерами

13 червня 2018 року

      Продовжується співпраця науковців НУБіП з Німецько-українським аграрним демонстраційним та навчальним центром. У її межах днями пройшли два навчально-виробничих семінари, референтами на яких виступали німецькі фахівці.

     Перший (і вперше на базі університету) – «Зернозбиральні комбайни: підготовка до сезону збирання» – з німецькими партнерами провели викладачі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки імені П. М. Василенка НУБіП України. Його організували для науково-педагогічних працівників і студентів механіко-технологічного факультету. Спікером заходу виступив викладач німецької школи DEULA Мартін Райхельт (Нінбург, Німеччина), а модератором – завідувач кафедри Юрій Гуменюк.

     Другий семінар – «Аналіз стан сільськогосподарських культур» - пройшов вже на базі Німецько-українського аграрного демонстраційного та навчального центру. Він зібрав студентів агробіологічних спеціальностей та їхніх викладачів. Референтом тут був консультант у галузі вирощування зернових та зернобобових культур Петер Хьотер (Німеччина). І свій семінар він побудував таким чином, аби якнайбільше зацікавити молодь. Вони побували на дослідних ділянках, де в умовах поля подивилися, як потрібно організовувати роботу і чого робити не слід. Причому, до честі пана Хьотера, це було зроблено у максимально простій і доступній формі, тож викликало у студентства бажання самим зробити щось подібне до того, що вони побачили на ділянках центру.

     Координатором обох заходів від НУБіП України був заступник начальника навчального відділу з практичного навчання студентів Олег Бачинський.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook