Зустріч випускників-механіків 1978 року: душею я у юність повернувсь…

2 червня 2018 року

Остання декада травня – перша декада червня. Пора, коли зустрічаються дві сестри. Під час, коли старша відбирає повноваження у молодшої. А так хочеться побути молодим! Тож і зустрічаються щоп’ять років випускники українських вишів, аби знову відчути смак і подих юнацьких літ, на свої традиційні зустрічі.

Такі, як і сьогоднішня: випускники факультетів механізації сільського господарства та економічного Української сільськогосподарської академії, котрі святкують сорокаріччя випуску. 

І серед них – ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Як товариш, він спілкувався з однокурсниками, а як керівник вишу, який свого часу і закінчував, – зробив своєрідний звіт про сьогодення університету. Він розповів про сьогодення університету, його перспективи і можливості, зроблене за останні роки. Мова йшла про те, чим справді можна гордитися, – відбудований після пожежі третій навчальний корпус (при чому значна частина ремонтних робіт стала можливою завдяки залученню майже двохсот випускників), закладення Алеї слави, основна мета якої знайомити студентську молодь з історією і традиціями НУБіП та, святкування 120-річчя університету на державному рівні та багато іншого. І, звісно, – про навчальний процес і боротьбу за підготовку якісного спеціаліста. Сьогодні  НУБіП, крім іншого, має 415(!) навчально-науково-виробничих лабораторій, тоді як інші класичні – до 150. А оплата навчання за умов контракту у НУБіП зараз складає всього 15 відсотків від затрат університету на підготовку фахівця. Хоча і цього, зазначив ректор, для громадян України, особливо з сільської місцевості забагато. Принагідно Станіслав Ніколаєнко торкнувся питання вступної кампанії, яка наближається, і в котре розкритикував умови, які не дають сільській молоді здобувати вищу освіту.

 

До вітань долучилися і педагоги, які готували нинішніх ювілярів як спеціалістів, – колишній декан факультету механізації, а нині очільник ради ветеранів університету Дмитро Войтюк, куратор одної з найкращих академгруп Володимир Гречкосій та нинішній декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович.

Але ця розповідь була б не повною без згадки про найстарших і наймолодших учасників зустрічі Степана Лященка, випускника факультету механізації 1969 року, одного з восьми тих, хто все ж спромігся завітати до alma mater в усьому блиску державних нагород, і нашу майбутню студентку Даринку Настасьєву з Сокирян Чернівецької області, яка разом із бабусею Валентиною Зуєвою приїхала на гостину в університет. 

 

Валентин Обрамбальський 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook