Сучасні тренди у ветеринарній стоматології від Всесвітньої ветеринарної асоціації дрібних тварин

31 травня 2018 року

     На факультеті ветеринарної медицини НУБіП України на запрошення декана факультету Миколи Цвіліховського і за підтримки Всесвітньої ветеринарної асоціації дрібних тварин та посольства Словенії в Україні відбувся семінар з актуальних питань ветеринарної стоматології та хвороб ротової порожнини.

     Запрошеним лектором даного заходу стала Ана Немек – доктор ветеринарної медицини, кандидат наук, дипломант Американського ветеринарного стоматологічного коледжу (AVDC), Член мандатного комітету американського ветеринарного стоматологічного коледжу, володарка кількох національних і міжнародних відзнак з ветеринарної медицини, асоційований редактор журналу «Ветеринарна стоматологія», «Оромаксіллофасціальна хірургія», рецензент кількох міжнародних журналів, автор численних статей.

     Анна Немек відвідала кафедру анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка. Завідувач кафедри Олег Мельник ознайомив гостю з експонатами Музею анатомії НУБіП України.

     Ключовими питаннями семінару, у якому взяли активну участь співробітники факультету ветеринарної медицини, студенти та практикуючі лікарі були: огляд порожнини рота, хвороби ротової порожнини собак, хвороби ротової порожнини котів, пухлини ротової порожнини та багато інших.

     Із вітальним і вступним словом до учасників заходу звернувся заступник декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов. А програма заходу включала наступні змістовні складові:

  1. Вступне слово щодо основ діяльності Всесвітньої ветеринарної асоціації дрібних тварин (WSAVA) та підходів у ветеринарній стоматології.
  2. «Якщо ви дивитесь на це, значить знайдете» – детальне стоматологічне дослідження.
  3. «Це не лише «видалити» зуб» – найбільш часті стоматологічні хвороби собак і котів.
  4. «Не чекайте і не дивіться» – клінічний підхід до пацієнта з пухлинами ротової порожнини.
  5. Що за утворення? Пухлини ротової порожнини собак і котів.
  6. Які ваші основні диференційні, діагностичні і лікувальні підходи?

     А на завершення була підготовлена інтерактивна сесія з доктором В’ячеславом Кравченком і запрошеною гостею Анною Немек. Мовою заходу була англійська.

     Сподіваємось на продовження активної співпраці з доктором Анною Немек і Всесвітньою ветеринарною асоціацією дрібних тварин!

Марина Галат,
координатор міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook