Міжнародна науково-практична конференція "Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть"

18 травня 2018 року

        З 17 по 19 травня 2018 р. кафедрою аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука було проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть» з нагоди 120-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України. Науковий захід відбувся у стінах юридичного факультету НУБіП України та був проведений на високому рівні завдяки злагодженій роботі організаційного комітету.

       В роботі міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть» взяли участь представники вітчизняної юридичної науки, серед яких: Статівка А.М., Носік В.В., Шульга М.В., Кірін Р.С., Краснова М.В.,       Духневич А.В., Костяшкін І.О., Коваленко Т.О., Уркевич В.Ю., Кобецька Н.Р., Анісімова Г.В., Ковтун О.М. та інші. Відвідали захід також і наші зарубіжні колеги з Республіки Білорусь.

        Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть» стала платформою для обміну думками серед науковців-представників науки аграрного, земельного та екологічного права. На науковому заході предметом обговорення стали не тільки перспективи розвитку юридичної науки, але й гострі кути реформування сучасної юридичної освіти в Україні. Розпочав конференцію доктор юридичних наук, професор Єрмоленко В.М. доповіддю про особливості становлення аграрного, земельного та екологічного права в умовах реформування національної юридичної освіти. Реформа правничої освіти стала предметом дискусії в широких юридичних колах.

       Під час роботи конференції у своїх наукових доповідях вчені звернули увагу на проблеми формування сучасного аграрного, земельного та екологічного законодавства України в тому числі через призму євроінтеграції. Науковцями були висвітлені питання про особливості законодавчого забезпечення агро-промислової інтеграції в Україні, актуальні проблеми застосування норм аграрного та земельного права у судовій практиці, правового режиму гідротехнічних споруд, організаційно-правового забезпечення застосування фітосанітарних заходів, перспектив розвитку надроохоронного права, особливостей договірного забезпечення ефективного використання земель, сучасні тенденції розвитку екологічного права та багато інших актуальних питань науки аграрного, земельного та екологічного права.

       Учасники конференції мали також можливість помилуватися колоритними вечірніми київськими пейзажами під час незвичної екскурсії. У рамках програми міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть» була організована екскурсія на теплоході або, як його називають гості конференції, «на кораблику», який вже встиг стати візитною карткою наукових заходів, які влаштовує кафедра агарного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука.

 

 

Професорсько-викладацький склад кафедри агарного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука висловлює щиру вдячність всім учасникам за участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток аграрного, земельного та екологічного права на зламі тисячоліть»!

 

 

Ольга Кулинич,
доцент кафедри агарного, земельного
та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook