У Ірпінському економічному коледжі відбувся прем‘єрний кінопоказ документального фільму «Перехрестя «Балу»

16 травня 2018 року

     З метою виховання підростаючого покоління, студентської молоді, формування їх національної свідомості, патріотизму, вшанування памʼяті загиблого Героя АТО – колишнього викладача коледжу Багірова Ільга́ра Сале́ховича з позивним «Балу» та всіх захисників України, у актовій залі коледжу 15 травня 2018 року відбувся прем‘єрний показ документального фільму «Перехрестя «Балу».

 

     До коледжу прибули генеральний продюсер фільму – Олександр Дріз, керівник Міжнародного продюсерського центру «Фор-Пост», бойові побратими «Балу» – захисники легендарного блокпосту «Балу», названого на честь Героя, військовослужбовці Збройних Сил України 11-ї ОМпБ «Київська Русь», дружина Ільга́ра Багірова – Тетяна Багірова та його донька Євгенія.

     У заході взяла участь заступник Ірпінського міського голови Попруга Марія Петрівна, яка у своїй промові подякувала авторському колективу, героям фільму, бо ними є реальні захисники блокпосту, відзначила важливість презентації фільму саме у нашому місті, що матиме історичне значення і слугуватиме прикладом мужності, героїзму і беззавітного служіння українському народові.

     Продюсер фільму – Олександр Дріз зі свого боку подякував адміністрацію і колектив коледжу за запрошення, розповів про передісторію задуму фільму і втілення його в реальність, закликав усіх присутніх донести інформацію про фільм до ширшого кола глядачів і переглянути на телевізійних каналах чи в мережі кабельного телебачення.

     Після перегляду кінострічки до учнів ЗОШ №17, ЗОШ №2 м. Ірпінь, які були запрошені на захід, студентів, викладачів та співробітників коледжу, які були у залі, звернувся військовослужбовець з позивним «Зелений». Він розповів про знайомство і дружбу з Багіровим І.С., спільну участь в АТО, побажав усім миру і готовності відстоювати його.

     Надзвичайно зворушливою була промова дружини Ільга́ра Сале́ховича – Тетяни Багірової, яка зазначила, що захисники славнозвісного блокпосту – це одна велика родина. Вона висловила подяку колективу коледжу і закликала шанувати памʼять про усіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави.

     По завершенню заходу генеральний продюсер фільму Олександр Дріз, ветерани АТО, Тетяна Багірова та студенти коледжу відповіли на запитання журналістів, висловили думки і враження про кінофільм і сфотографувалися на згадку та для літопису коледжу.

Валентина Вдович,
заступник директора з виховної роботи 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook