Велика Перемога: герої живуть поряд із нами

9 травня 2018 року

Напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК проведена зустріч студентів, викладачів із воїном АТО, ветераном війни, діючим офіцером ЗСУ Міністерства оборони України, волонтером, відомим блогером Олексієм Петровим, автором книги «Кофе с привкусом пепла».

     Кажуть, що війну набагато легше розпочати, ніж закінчити. А ще кажуть, що вона не закінчиться доти, доки не буде похований останній загиблий. Зважаючи на те, що ця війна ще далека від свого логічного завершення, у багатьох існує жагуче бажання розібратися у ній, аби хоч щось зрозуміти. Саме через це зустріч з Олексієм була цікавою, інформативною та патріотичною. Вона потрібна тим, хто змальовує події, які були пережиті. Вона потрібна тим, хто не був їхнім безпосереднім учасником, але хоче дізнатися про них з перших вуст.

     Розповідь Олексія Петрова приурочена подіям, які відбувались на Сході нашої країни від березня 2014-го до липня 2015 року. Місця подій – Мелітополь, Запоріжжя, зона АТО, сектор «Б», сектор «М». Олексій розповів досить багато автобіографічного матеріалу, вона правдива тієї життєвою правдою, яку не вигадаєш і не нафантазуєш. У ній багато людей, подій та думок. І ще більше – простору для роздумів та висновків.

     Кожного дня, щогодини Україна завдяки чоловікам-героям, серед яких і Олексій Петров, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов´язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої із терористами протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін. Тож молімося за наших мужніх захисників і просімо у Бога одного: аби вони живими і здоровими якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин, дітей.

Наталія Слободянюк,
т.в.о. декана факультету харчових 

технологій та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook