Кафедра аграрного консалтингу і туризму провела онлайн-курси підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників

3 травня 2018 року

     Кафедра аграрного консалтингу і туризму ННІ післядипломної освіти вперше провела онлайн-курси підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників Сумської області та Житомирського національного агроекологічного університету.

     Програма курсів включала широкий спектр актуальних питань з розвитку сільськогосподарського дорадництва в Україні, спрямованого на формування у селянства сучасної ринкової культури та поведінки, нового типу економічного мислення і створення передумов зростання на цій основі добробуту сільського населення.

     Курси відкрили проректор з навчальної і наукової роботи НУБіП України Сергій Кваша та директор ННІ післядипломної освіти НУБіП України Марія Кулаєць, наголосивши на актуальності дорадництва та ролі навчально-освітніх закладів у підвищенні кваліфікації дорадників та експертів-дорадників.

     Юрій Бакун, виконавчий директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України охарактеризував сучасний стан та напрями розвитку дорадництва в Україні, а також його нормативно-правове забезпечення.
     Тетяна Кальна-Дубінюк, завідувач кафедри аграрного консалтингу і туризму, д.е.н., професор ознайомила слухачів з історичними віхами та ролі дорадництва в Україні та світі, а також з організацією світових дорадчих мереж.

     Ірина Кудінова, доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму розкрила дорадництво – як метод навчання дорослих та особливості методів поширення інформації в дорадництві.

     Про розвиток сільського туризму та, зокрема, апітуризму в контексті ПР-консалтингу розкрила в своїх презентаціях доцент Олена Локутова.

     Перед слухачами виступив Сергій Саяпін, старший викладач кафедри інформаційних систем факультету інформаційних технологій, який представив можливості поширення знань і інформації за допомогою електронної системи дорадництва, що організована на базі НУБіП України.
     Закінчився вишкіл круглим столом «Роль дорадництва в успішному розвитку сільгоспвиробництва в Україні», який провела кафедра аграрного консалтингу і туризму, під час якого були обговорені  важливі питання фінансування дорадництва, отримання кваліфікаційних свідоцтв та подальшого розвитку дорадчих програм.

     По закінченню курсів директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць привітала слухачів, які отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації з дорадництва. Тепер вони зможуть здавати кваліфікаційний іспит для отримання кваліфікаційного свідоцтва і включення в Реєстр дорадників і експертів-дорадників України.

Ірина Кудінова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook