Краматорськ - ми єдина Україна! Факультети землевпорядкування і тваринництва та водних біоресурсів вітали родини школярів з Краматорська

2 травня 2018 року

     Травневі вихідні сприятливі до яскравого проведення дозвілля, екскурсій різноманітними куточками України. Саме так вирішили родини школярів ЗОШ № 3 м. Краматорська, що на Донеччині, і згодилися на пропозицію заступника директора з виховної роботи Анни Панчехи поїхати на екскурсію. І після відвідин неперевершених вінницьких фонтанів, направилися до столиці. Серед великого різноманіття видатних місць Києва гості прийняли запрошення деканів факультетів землевпорядкування Тараса Євсюкова і тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка – побачити НУБіП України.

     Чому ж саме НУБіП? Зі слів організатора поїздки Анни Юріївни, ще минулого року на шкільному заході про навчальний заклад, де продовжує навчання, розказала колишня випускниця та голова шкільного парламенту, а нині третьокурсниця факультету землевпорядкування Аліна Єфімова. Тому цікавість і привела до Голосієва.
     Майже півсотня гостей відвідали НУБіП. Приїхали цілими родинами, адже екскурсія запланована для школярів 5-9 класів, тому багато хто з батьків виявив бажання їх супроводжувати. А там долучилися ще й менші братики і сестрички, навіть дві бабусі.

     Стартувала зустріч із виставки сучасного геодезичного обладнання перед першим навчальним корпусом, де викладачі кафедри геодезії та картографії провели майстер-клас із управління безпілотником та інше. Потому екскурсія університетом і невелика офіційна інформація про НУБіП, знайомство із спеціальностями «Геодезія та землеустрій», «Водні біоресурси» та «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва». Враховуючи значну кількість школярів молодших класів, цю частину заходу не затягували й одразу ж запросили гостей до стайні.
     Ось тут було справжнє захоплення – від малого до великого. Адже співробітники кафедри конярства катали усіх бажаючих на конях, шотландських поні або ж на фаетоні. Навіть очільники факультетів скористалися цією можливістю.

     Потому була університетська пасіка. Розповідь про бджільництво в Україні професора Миколи Повознікова сприймалася легко і з інтересом. Водночас, вона була дуже змістовною. Навіть 6-річний Максим зрозумів, що краще жити за «принципом бджоли» і бачити скрізь квіточки та прекрасне, а ніж за «принципом мухи», які скрізь бачать лише бруд.

     А де ж в Україні зустрічають гостей без частування? Тому під керівництвом Вадима Кондратюка був зварений найсмачніший (зі слів школярів) козацький куліш у казані та смажене м'ясо на грилі. Під час обіду були схвальні відгуки дітей та їхніх батьків. Сподобалось, безперечно, усім.

     Ми не знаємо, чи стануть усі ці школярі нашими студентами, але впевнені в одному: ця зустріч залишиться в їхній пам’яті надовго. Як мінімум, нам було що показати, а родинам школярів - на що подивитися. Тепер, відвідуючи інші навчальні заклади, вони будуть порівнювати їх з НУБіП. І тут той прорив, який ректорат і факультети зробили за останні роки для покращення матеріально-технічної бази, залишить багато популярних і розрекламованих навчальних закладів позаду.

     Наприкінці зустрічі Анна Юріївна вже домовилася з деканами Вадимом Кондратюком і Тарасом Євсюковим про візит учнів 9-10 класів школи до НУБіП у червні (без супутніх візитів до інших міст). Тому в планах розглядаємо можливість залучити й інші факультети, які можуть показати свої досягнення. А подібні заходи запропонувати й іншим школам, які запроваджують екскурсії вихідного дня до столиці.

     Які ми зробили для себе висновки?
    Захід такого "родинного формату" ми провели вперше. Повірте, це набагато ефективніше, ніж відвідувати з буклетами і, часом, нудними розповідями школи. Проте, запрошувати гостей потрібно коли є що розказати і показати. Щось своє, власне, «родзинку» факультету, яка відрізняє його від інших. Як от сучасний геодезичний парк землевпорядників чи оновлені сучасні лабораторії тваринників.

     Зі слів батьків і вчителів, вони вражені масштабністю території університету, сучасно облаштованими навчальними корпусами, аудиторіями та лабораторіями. А ще більше – молодими науковцями, які навіть офіційну інформацію доносять нестандартно, доповнюючи її мультимедійними презентаціями та відеороликами. Сподобалась, власне, сама організація і гостинність заходу.
     Ми дійсно і відпочили, і провели час з користю.

Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook