Іноземні студенти відзначають міжнародний день Навруз!

25 березня 2018 року

 21 березня в Києві пройшли урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня Навруз. Подія відбувалась за ініціативи Ради національних спільнот України, Головного управління у справах національностей та релігій, за підтримки Київської міської державної адміністрації, дипломатичних представництв та партнерських організацій.

Походження свята пов'язують з культом Сонця та з зародженням першого календаря землеробів. За переказами, в цей день відбулося багато легендарних подій. Тому Навруз був прийнятий тюркськими народами як початок Нового року і відзначається до теперішнього часу.
Протягом багатьох століть це свято зміцнює мирні відносини між державами і популяризує історико-культурні традиції народів, що проживають від Центральної Азії до Близького Сходу.

Участь студентів нашого університету в святкових заходах вже стала традиційною. В цьому році до студентів з Туркменістану приєдналися представники Таджикистану, Афганістану та Азербайджану які поповнили дружню студентську родину.

В рамках проведення заходу студенти мали можливість відчути атмосферу народних традицій та обрядів, пісень та танців, спробувати блюда національної кухні. Святковий вечір закінчився яскравим концертом та залишив масу приємних емоцій.

 

Кертікова Айджахан

Студентка 2 курсу юридичного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook