Команда НУБіП – призер ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація»

24 березня 2018 року

   Уперше в Національному університеті біоресурсів і природокористування України був проведений ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» для закладів вищої освіти України. Участь в інтелектуальному змаганні взяли 35 студентів з 18 провідних університетів.

     Олімпіада була проведена у два тури. І тур – виконання теоретичних завдань з використанням платформи Moodle, де номінанти виконували завдання з основних профільних дисциплін – законодавча метрологія; управління якістю; міжнародні і регіональна стандартизація та сертифікація; аудит і сертифікація.

    Поки студенти виконували теоретичні завдання, для супроводжуючих викладачів була організована екскурсійна програма до «Музею анатомії» – єдиного музею даного профілю в Україні.

     У другій половині дня, для студентів була організована екскурсійна програма по м. Києву, а викладачі мали змогу взяти участь у Тематичному круглому столі з питань якості, стандартизації та сертифікації за участю представників Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики і продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національного органу стандартизації, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГС «Українська асоціація досконалості та якості», сертифікаційних органів, провідних вищих навчальних закладів України.

     На засіданні круглого столу були обговорені наступні питання:

  • сучасний стан технічного регулювання в Україні;
  • практичні аспекти підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері стандартизації, сертифікації та управління якістю;
  • ціннісно-цільовий і компетентнісний підхід в розробленні та функціонуванні систем менеджменту;
  • вимоги міжнародних стандартів;
  • модель досконалості EFQM як інструмент для підвищення якості в системі вищої освіти тощо.

     Під час заходу учасники висловили свої міркування з зазначених питань та поділилися практичним досвідом.

     ІІ тур – виконання практичних завдань та виконання конкурсних завдань у 3 номінаціях (Системи управління якістю; Системи управління безпечністю харчових продуктів; Системи енергоменеджменту), спільно з Українською асоціацією досконалості та якості, за результатами яких студенти мають можливість прийняти участь у Міжнародній олімпіаді з менеджменту серед молоді, яка відбудеться у листопаді 2018 року.

     Як зазначила декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко: кожен учасник – вже переможець, адже став кращим у внутрівузівських змаганнях.

     Урочистість з нагоди завершення олімпіади провів проректор з навчальної і виховної роботи університету – голова оргкомітету олімпіади Сергій Кваша. Звертаючись до загалу, проректор зазначив, що спеціальність, яку обрали учасники, – надзвичайно затребувана державою і суспільством. Він побажав студентству не зупинятися на досягнутому і пам’ятати, що їхній успіх наполовину залежатиме від щоденної праці, докладених зусиль та наполегливості.

  

    А щоб довго не тримати інтригу, Сергій Кваша разом із головою журі Владиславом Сухенком назвали імена переможців чесної і безкомпромісної боротьби та вручили їм відзнаки.

     Отож, у командному заліку:

  • першою стала команда Національного університету харчових технологій, м. Київ;
  • другими – команди НУБіП України та Національного університету «Львівська політехніка»;
  • третіми – команди Херсонського технічного університету; Миколаївського національного університету ім. О.В. Сухомлинського; Київського національного університету технологій та дизайну;
  • четвертою – команда Миколаївського аграрного університету;
  • п’ятою – команда Національного фармацевтичного університету.

     Завершились урочистості врученням усім учасникам та переможцям цінних подарунків від спонсорів-роботодавців факультету: корпорації Юрія–Фарм та компанії DeLaMark.

    У номінації з «Системи управління безпечністю харчових продуктів» переміг Веліканов Олександр Олександрович, Національний університет харчових технологій.
     У номінації «Системи екологічного менеджменту» перемогу здобула Павлів Василина Петрівна, Національний лісотехнічний університет України.
     У номінації «Системи управління якістю» перемогу здобула Лещенко Тетяна Володимирівна, Національний фармацевтичний університет.

Наталія Слободянюк

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook