Переможці Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик» для здобуття вищої освіти обирають НУБіП

21 березня 2018 року

     13-16 березня проходив ІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик», який проводить Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з НУБіП та кафедрою генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.

     Мета конкурсу – залучення обдарованих учнів до науково-дослідницької роботи з селекції та генетики, створення умов для їхнього професійного самовизначення, надання допомоги у виборі професії, пошуку нових форм, методів та моделей організації науково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю.

     Серед поданих 45 наукових робіт на заочний тур оргкомітет визначив 17 кращих робіт учнів 8-11 класів з різних областей України - Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Києва. Саме ці переможці і взяли участі у фінальному етапі, під час якого проводився індивідуальний захист робіт та виконання конкурсних завдань.

 

     Юних селекціонерів і генетиків вітав директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Володимир Вербицький. А від студентської молоді – другокурсник агробіологічного факультету, переможець попередніх конкурсів "Юний селекціонер і генетик" Андрій Раков. Цілком логічним продовженням стала екскурсія лабораторіями і навчальними аудиторіями агробіологічного факультету та знайомство з напрямками освітньої та наукової діяльності його кафедр.

  

     Цього року науково-дослідницькі роботи школярів були різноманітними як за об’єктами досліджень, так і за напрямками. У результаті найкращою тут виявилася вихованка Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Анастасія Боштова. Друге місце посів одинадцятикласник спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 ім. С. Ковальчука (Житомир) Артем Попов, а третє - дев’ятикласниця Луцького навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради і учениця Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Злата Жулковська. Переможці допущені до очного туру МАН школярів секція «Cелекція і генетика».

     Приємно, що після знайомства з НУБіП більшість учасників та переможці, які навчаються в 11-х класах виявили бажання здобувати вищу освіту саме тут.

Олександр Макарчук,
Юлія Дмитренко,
НПП кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook