Ювілей видатного вченого, селекціонера, генетика

16 березня 2018 року
   10 березня 2018 р. виповнилося 80 років Володимиру Васильовичу Моргуну видатному українському вченому генетику, селекціонеру рослин, випускнику агрономічного відділення Української сільськогосподарської академії 1963 р., аспіранту УСГА.. За відмінні успіхи в навчанні був удостоєний стипендії ім. В. І. Леніна. Як ленінський стипендіат, був делегатом серед відмінників вищої школи у Кремлі на прийомі в М. С. Хрущова.
     Свою наукову діяльність розпочав ще студентом. Під керівництвом М. О. Зеленського (1964-1967рр.) успішно захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Генетика».
   Сьогодні Володимир Васильович – доктор біологічних наук, професор, Герой України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державних премій у галузі науки і техніки СРСР, УРСР та України, член Президії НАН України, Академік-секретар Відділення загальної біології НАН України, директор Інституту фізіології рослин і генетики Національної академії наук України, почесний академік Угорської академії наук, автор 145 зареєстрованих сортів і гібридів рослин, які 40 років висіваються щорічно на полях України та країн СНД на площі від 1 до 5,5 млн га.
     До привітань видатного вченого долучився і НУБіП України. Від імені ректора та адміністрації університету Володимира Васильовича привітала делегація НПП агробіологічного ф-ту на чолі з деканом Віктором Забалуєвим та представниками кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського Олександром Марчуком та Наталією Башкіровою, які завітали до Інституту фізіології рослин і генетики НАН. 

    Приєднуємося до щирих і сердечних вітань української наукової спільноти адресованих Володимиру Васильовичу.

Нехай усе вимріяне Вашою повсякденною працею збувається й  закарбовується золотими літерами в літописі української науки.

Многая, многая літа!

Віталій Жемойда,

завідувач кафедри генетики, селекції і

насінництва ім. проф. М.О.Зеленського 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook