Знайомлячись з можливими місцями працевлаштування: біотехнологи відвідали київський завод Carlsberg Ukraine

1 березня 2018 року

     Вивчаючи дисципліну «Промислова біотехнологія», третьокурсники-біотехнологи відвідали київський завод Carlsberg Ukraine – провідний у сфері виробництва та збуту продукції броварства, де ознайомились із сучасною технологією пивоваріння, основними принципами роботи підприємства, процесом виробництва пива, а також дізналися цікаві факти з історії компанії.

     Експерти відділу виробництва поділилися технічною інформацією та безліччю цікавих практичних деталей щодо підтримання в чистій культурі штамів дріжджів роду Saccharomyces, особливості технологічного процесу отримання сусла, бродіння, методів фільтрування, систему управління заводом.
     Цікавим є факт, що на заводі вже працюють фахівці-біотехнологи, які отримали вищу освіту на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП.

     Студенти дізналися, що Carlsberg Ukraine – найсучасніший пивоварний завод у Європі, де втілилися найбільш передові світові інновації в пивоварінні та будівництві. Тут встановлено новітнє обладнання пивної промисловості виробництва Бельгії, Німеччини та Швейцарії. А сам технологічний процес побудовано з урахуванням останніх технологій енергозбереження, охорони здоров’я та навколишнього середовища.

     Вивчаючи на другому курсі дисципліну «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», біотехнологи закріпили отримані знання, адже на заводі впроваджені і успішно функціонують система менеджменту якості ISO 9001:2008, система менеджменту навколишнього середовища ISO 14001:2004, системи менеджменту безпеки харчових продуктів ISO 22000:2005 (включаючи систему НАССР), отримано сертифікат, що підтверджує відповідність системи харчової безпеки високим вимогам FSSC 22000:2011.

     Співробітники розповіли про сучасні напрямки інвестицій компанії, одним з яких є інвестиція мільйонів євро в дослідження у сфері штучного інтелекту, з майбутньою метою використання технології для розробки нових видів пива і контролю якості продукції. Партнерами компанії виступає компанія Microsoft, a технологія передбачає аналіз напоїв за допомогою різних сенсорів, які розпізнають смак і аромат напоїв. В інтерв’ю Financial Times, співробітник дослідницької лабораторії Carlsberg Йохен Форстер розповів, що використання технології допоможе на третину скоротити час створення нового смаку пива, яке зараз становить від 9 до 24 місяців. Сьогодні запахи і смакові особливості напоїв визначаються спеціальними експертами, методами хроматографії і спектрометричного аналізу, причому кожна проба займає кілька годин. Й.Форстер зазначив, що технологія може використовуватися не тільки в пивоварної галузі, а й у виробництві продуктів харчування і ліків, визначенні вмісту забруднюючих речовин у воді, ґрунті, атмосфері.

     Дуже цінним цей візит був з точки зору, що наші студенти-біотехнологи ознайомились з одним із можливих місць роботи в Україні.

Віра Бородай,
доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook