Організація роботи студентського самоврядування: завершилося навчання студактиву університету

21 лютого 2018 року

     20 лютого відбувся завершальний – третій семінар-тренінг студентського активу університету «Активізація діяльності органів студентського самоврядування». На якому були присутні представники активу студентських організацій та студентських профбюро факультетів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, механіко-технологічного, ветеринарної медицини, інформаційних технологій, конструювання та дизайну й студентські ради гуртожитків № 5, 6, 7.

     Першим виступив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко, який окреслив план роботи заходу, визначив його основну мету та завдання, а також зауважив, що сьогодні пам'ятний день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Доповідач наголосив, що цей день є втіленням громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Тому, на зустріч зі студактивом були запрошені почесні гості, учасники Майдану та ветерани АТО Микола Ратушний й Олексій Степанов, які із перших вуст поділилися спогадами й поглядами на ситуацію в країні. Воїни у своїх промовах визначили ті події, які важко згадувати, але про них потрібно пам’ятати. Адже у ті дні вся Україна піднялася в єдиному пориві, і основний «удар» тримала молодь, яка будує майбутнє нашої держави та створює сьогодення. Студенти, які вийшли на Майдан, теж мріяли та сподівались про кращі зміни в Україні. Наші герої щиро вірять в силу єдності, що виховуючи нові покоління патріотів рідного краю, ми досягнемо ефективних позитивних результатів. Розмова активізувала у студентів нестримне бажання висловити свої думки та поділитися переживаннями, що продемонструвало неабияку єдність думок. По завершенню дискусії присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Учасників АТО, зокрема студента Бережанського коледжу Устима Голоднюка й випускника університету Андрія Моругого, хвилиною мовчання.

     Керівник прес-служби університету Денис Рудень розповів студентам про важливість створення позитивного іміджу нашого університету в електронних ЗМІ та соціальних мережах.

     Голова Студентської організації університету Катерина Дювенжи розповіла про вплив органів студентського самоврядування на організацію навчального процесу і якість освіти, а також ознайомила присутніх із планом роботи студентської організації на березень 2018 року.

     Ще одну лекцію – про правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування у вищому навчальному закладі − прочитав голова Профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Муравський.

     Дякуємо почесним гостям, організаторам та учасникам навчання-тренінгу за змістовні лекції та набуті цінні знання.

Лариса Афанасенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook