Спільно з Державним НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи викладачі НУБіП обговорили перспективи підготовки магістрів за новою спеціалізацією «Ветеринарна лабораторна діагностика»

20 лютого 2018 року

     Днями ми з колегами – науково-педагогічними працівниками факультету ветеринарної медицини Наталією Бойко, Ольгою Новіцькою та Наталією Михайленко відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ). Метою поїздки було обговорення питання підготовки кваліфікованого фахівця для роботи в ветеринарно-діагностичних лабораторіях. Захід був організований заступником директора з наукової роботи, міжнародних відносин та інформаційно-наукового забезпечення інституту Андрієм Меженським.

     Під час зустрічі ми поінформували, що кафедрами факультету ветеринарної медицини підготовлена навчальна програма для магістрів спеціалізації «Ветеринарна лабораторна діагностика», яка охоплює широкий спектр лабораторних досліджень та менеджмент лабораторії. Однак для більш розуміння, чого ж саме вимагає сьогодення ветеринарної лабораторної діагностики, необхідно ознайомитися з роботою відділів і поспілкуватися зі співробітниками інституту. Андрій Меженський із задоволенням надав таку можливість та детально розповів про специфіку діяльності кожного відділу та його завдання.

     Ринок праці потребує кваліфікованих фахівців з ветеринарної лабораторної діагностики, – наголосив він. Тому якнайшвидше потрібно розпочати підготовку магістрів за спеціалізацією «Ветеринарна лабораторна діагностика» з урахуванням сучасних методів лабораторних досліджень та міжнародних стандартів.

     До позитивів зустрічі віднесемо ще й те, що лабораторні відділи інституту та регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби готові виступити базою окремих тем занять і виробничої практики.

Валерій Цвіліховський,
доцент кафедри біохімії і фізіології
тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook