Активізуємо діяльність органів студентського самоврядування

16 лютого 2018 року

     Відбувся другий тренінг для студентського активу університету «Активізація діяльності органів студентського самоврядування», на якому були присутні представники активу студентських організацій та студентських профбюро факультетів гуманітарно-педагогічного, аграрного менеджменту, захисту рослин, біотехнологій та екології, землевпорядкування, харчових технологій та управління якістю продукції АПК й студентські ради гуртожитків № 2, 3, 4, 8.

     Зустріч розпочав начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін який обґрунтував підвищення сплати за гуртожиток та відповів на поставлені питання,що виникли у присутніх під час бесіди.

     Про основні механізми формування конкурентоспроможного фахівця на ринку праці інформував директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко. Доповідач наголосив на необхідності створення й впровадження нових навчально-виховних технологій в освітньому просторі, які мають сприяти професійному розвитку студента, загальному формуванню його світоглядної культури, індивідуального досвіду та формування кар’єрної самореалізації як забезпечення соціально-економічного благополуччя нашої держави.

     Голова Студентської організації університету Катерина Дювенжи ознайомила присутніх із планом роботи студентської організації. Детальніше розглянуто питання проведення й відбору студентів до ректорської школи Лідерства, визначено її основну мету, завдання, складові, умови та форми навчання.

     Правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування у вищому навчальному закладі висвітлено на лекції голови профспілкової організації студентів та аспірантів Олексія Муравського.

     Виступ директора студмістечка Сергія Стецюка стосувався питання оптимізації соціально-побутових умов проживання студентів, заслуховувались пропозиції щодо їх поліпшення.
     Академічний процес навчання доповнився формуванням практичних навиків спілкування під час проведення доцентом кафедри соціальної роботи та психології Людмилою Омельченко тренінгу з ораторського мистецтва. Студенти розділилися на міні-групи відповідно до реалізації базових технік, а саме: розвиток досвіду виступу перед аудиторією; методи подолання скутості, невпевненості і хвилювання оратора; зоровий контакт з аудиторіє; вправи на розвиток голосу. Під час виконання вправ студенти-учасники тренінгу не просто здобули знання, а й набули індивідуального досвіду спілкування.

     Дякуємо організаторам та учасникам навчання-тренінгу за позитивну атмосферу та набуті цінні знання.

Лариса Афанасенко,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook