Оксана Мельник: «Олімпіада в НУБіП допомогла мені отримати високі позиції в рейтингу вступників факультету землевпорядкування»

3 лютого 2018 року

     В НУБіП триває І етап предметної олімпіади, яка дає унікальну можливість додатково отримати 20 балів до сертифікатів ЗНО. Це значно підвищить шанси, і навіть може стати вирішальною при вступі до університету. Серед нинішніх першокурсників таких прикладів багато. Своїми враженнями від участі в олімпіаді з математики ділиться першокурсниця факультету землевпорядкування Оксана Мельник.

  — Будь ласка, пару слів про себе?
     — Я родом з міста Славута, що на Хмельниччині. У школі мріяла стати вчителем. Надавала перевагу вивченню географії та зарубіжної літератури. З восьмого класу брала участь у Всеукраїнській олімпіаді з географії, а з десятого – у конкурсі наукових робіт Малої академії наук України. Виборювала призові місця на обласних олімпіадах. Плани на майбутнє хотіла пов’язати з педагогікою. Проте, життя розпорядилося інакше.

  — Звідки дізналася про НУБіП?
     — Чудові відгуки про університет почула від друзів, які тут навчаються. Після чого познайомилась з інформацією на офіційному сайті НУБіП. Відразу ж звернула увагу на місце розташування університету, його територію: тут дуже затишно. А ще здивувалась, що існує безліч спеціальностей в НУБіП, про які я навіть не здогадувалась.

 — А про олімпіаду?
     — Про предметну олімпіаду дізналась від вчителів. Нам повідомили, що більшість університетів дають змогу отримати додаткові бали до результатів до ЗНО. Вирішила спробувати свої сили.
     Я дуже довго сумнівалась, яку спеціальність обрати. Та прислухалась до порад рідних і вчителів. Детально вивчала всю інформацію в інтернеті та вирішила подавати документи. Оскільки люблю географію, то одразу помітила дуже споріднену спеціальність «Геодезія та землеустрій», адже там ще й навчають топографії та картографуванню, оцінці земель, розробці різних проектів землеустрою, фотограмметрії. Це справді цікаво.

— Олімпіада стала тобі в пригоді?
     — Звичайно. Додаткові бали допомогли мені отримати високу позицію у рейтингу. Я писала олімпіаду з математики й отримала 10 додаткових балів. А при формуванні рейтингів кожен бал важливий, адже тобі може не вистачити одного балу для навчання за держзамовленням.

— Подобається навчатися?
     — Хоча в мене не завжди все виходить правильно, мені подобається навчання. Я навчаюсь на своїх помилках, намагаюсь знайти вірну відповідь. Радію, що маю хороших одногрупників, які допоможуть при потребі. Поступово усвідомлюю ким буду в майбутньому. Не сумніваюсь, що обрала найкращий університет і спеціальність для успішного працевлаштування. Раджу всім абітурієнтам вірити в свої сили та використати додаткові шанси на вступ – брати участь в предметній олімпіаді.

Розмову провела Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook