Олександра Пархоменко і її тренер В’ячеслав Пархоменко – увійшли до десятки кращих спортсменів і тренерів Києва 2017 року

30 грудня 2017, 23:52
м. Київ

 Визначені кращі спортсмени і тренери 2017 року міста Києва.

 

До когорти кращих киян у сфері фізичної культури і спорту 2017 року включені представники НУБіП України: Олександра Пархоменко- аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту і її тренер В`ячеслав Пархоменко - старший викладач кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України зі спортивного орієнтування. 

Щороку Київська міська державна адміністрація підводить підсумки роботи, визначає кращих громадян, колективи міста у різних сферах діяльності. Відповідно до Положення Мінмолодьспорту України і міста Києва кращі спортсмени і тренери визначаються за найбільшою сумою балів набраних за зайняті місця на чемпіонатах, кубках світу, Європи, України за календарний рік.

27 грудня 2017 року нагородження лауреатів проводив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Гутцайт Вадим Маркович.

Відзнакою «Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту 2017 року» нагороджена Олександра Пархоменко, аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту і її тренер В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України зі спортивного орієнтування.

 

 

 

Нещодавно, у березні 2017 року на зборах вченої ради НУБіП України Олександрі було вручено посвідчення і нагрудний знак «Заслужений майстер спорту України з радіоспорту» це найвище спортивне звання у Україні. 

 

Здавалося спортсменка досягла вже всього в спорті і може спокійно виховувати дворічну доньку, зайнятися написанням кандидатської дисертації, виступати разом з чоловіком на балах з історичних танців. Проте спорт міцно увійшов до способу життя Олександри і її родини, і 2017 рік став ще більш насиченим ніж у попередні роки на спортивні події, опанування нових дисциплін з видів спорту на витривалість. 

Які складові успіху нашої спортсменки у 2017 році.

Головним стартом року для наших спортсменів стали виступи на 21-му чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації 5-10 вересня 2017 року в Литві, де Олександра завоювала 4 медалі: срібну і бронзову медалі в особистому заліку на найважчих, класичних дистанціях с пошуку контрольних пунктів на діапазонах 3,5 і 144 МГц і також срібну і бронзову медалі в командному заліку в складі збірної команди України. Лише 16 секунд на фініші не вистачило Олександрі щоб вперше за останні 15 років українська спортсменка виграла чемпіонат Європи.

 

Проміжними, підготовчими міжнародними стартами була участь у 12-му чемпіонаті Європи зі спортивного радіоорієнтування (травень, Польща) на якому Олександра зайняла 1, 3 і 5 місця на різних дистанціях  

 

 

і змагання на кубок світу зі спортивної радіопеленгації (липень, Болгарія) на якому спортсменка виграла усі 4 дистанції:

 

Щоб потрапити до збірної України для участі у чемпіонаті Європи потрібно було пройти горнило відбіркових стартів на чотирьох чемпіонатах України зі спортивної радіопеленгації і спортивного радіоорієнтування 2017 року на різних дистанціях та потрапити до числа трьох спортсменів, які мають право представляти Україну на кожній з чотирьох дистанцій чемпіонату Європи. За рік на всеукраїнських змаганнях з радіоспорту Олександра виборола 27 призових місць у чотирьох вправах зі спортивної радіопеленгації: спринт, радіоорієнтування, класичні дистанції на діапазоні 3,5 МГц і 144 МГц в особистому і командному заліку в складі збірної команди міста Києва.

На чемпіонаті України в місті Ужгород 24-27.03.2017 Олександра зайняла в особистому заліку 3 перших місця, в командному заліку - 4 перших місця.

 

На чемпіонаті України у смт. Брюховичи Львівської області 6-9.05.2017 Олександра зайняла в особистому заліку 2 перших місця, в командному заліку 2 перших місця і друге місце.

 

На чемпіонаті України в Кіровоградській області 23-26.06.2017 Олександра зайняла в особистому заліку 3 перших і третє місця, в  командному заліку – три перших і друге місце.

 

На чемпіонаті України в місті Коростишів Житомирської області 28-31.07.2017 Олександра завоювала в особистому заліку 2 золоті і срібну медалі,  в командному заліку - 2 перших і 2 других місця.

 

З метою підвищення технічної, фізичної і психологічної  підготовки до міжнародних змагань Олександра разом з тренером і усією родиною взяла участь у п’яти чемпіонатах України зі спортивного орієнтування (на лижах, бігом, на велосипедах, трейл-орієнтування) та багатьох всеукраїнських змаганнях в різних областях України на складних для орієнтування місцевостях.

На командному чемпіонаті України з орієнтування на лижах в с.Реутенці Сумської області 24-26.02.2017 Олександра зайняла 3 місце довгій дистанції:

 

На особистому чемпіонаті України зі спортивного орієнтування (бігом) в  м. Трускавець 30.03-2.04.2017 Олександра виграла скорочену дистанцію:

 

а також успішно стартувала і займала призові місця на всеукраїнських і міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування, рогейну, бігу по шосе, бігу вгору по сходах, кросового гірського бігу в різних областях України і за кордоном.

 

А на завершення сезону вперше спробувала власні сили на дистанції повного марафону 42 км 195 м і в складній боротьбі із суперницями на останніх 10 кілометрах зуміла здобула перемогу в категорії жінок 19-29 років.

 

Слід зазначити, що всі старти зі спортивної радіопеленгації, спортивного орієнтування, кросових пробігів, марафоні - платні, за участь у змаганнях спортсмени сплачують заявочні внески. І таких внесків тільки на одну спортсменку за 2017 рік вийшло біля 12 тисяч гривень. Якщо додати витрати на проїзд, проживання, харчування на змагання то зрозуміло, що займатись спортом вищих досягнень виходить не дешево, а державного фінансування майже немає. Як можна витримати такий насичений календар участі у спортивних змаганнях? Лише в одному випадку – коли фізична активність, заняття спортом є невід’ємною складовою і потребою самого життя, коли тебе підтримує уся родина. А родина у Олександри дійсно спортивна, мати і батько, чоловік, сестра – усі спортсмени, беруть участь у всіх змаганнях разом з Олександрою, і по черзі чергують під час змагань з донькою.

 Вітаємо лауреатів!

 

В’ячеслав Пархоменко,

заслужений тренер України

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook