СЕМІНАР ПРАКТИКУЮЧИХ ЛІКАРІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ «ВРХ: ЯК ДОСЯГТИ МЕТИ – 1 ТЕЛЯ У РІК ВІД КОЖНОЇ КОРОВИ!»

7 грудня 2017, 9:00
м. Луцьк

7 грудня 2017 р. у м. Луцьку (Готель Україна) відбувся науково-практичний семінар для практикуючих лікарів ветеринарної медицини України, організований фірмами «Байєр» та «Текро».

Тема семінару: «ВРХ: як досягти мети – 1 теля у рік від кожної корови!». Така тема була вибрана не випадково, оскільки в багатьох господарствах України нині існує проблема, яка пов’язана саме з порушенням репродуктивної здатності корів.
В котре, активну участь у ньому взяли і співробітники кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин: в.о. завідувача кафедри доцент О. Вальчук, доцент Ю. Жук та аспірант А. Турчик.

У свої виступах доповідачі, висвітлили питання гормонального статусу корів у різні періоди репродуктивного циклу (О. Бабань); впливу годівлі на відтворну функцію (С. Блусюк); ефективних схем проведення профілактичних обробок новотільних корів (А. Турчик), новітніх підходів до протипаразитарного захисту корів (О. Костюк), а також патологічних змін за інфекційних та інвазійних хвороб, що призводять до неплідності (Я. Сердюков). Також, своїм практичним досвідом поділився головний лікар ветеринарної медицини «Так-Агро» Андрій Ласкавенко.

Особливу зацікавленість учасників семінару викликав виступ Олександра Вальчука, в якому він представив розроблену он-лайн програму «Центр цифрового моніторингу благополуччя у скотарстві» та детально зупинився на основних її моментах, зокрема на питаннях обліку поголів’я тварин, молока та акушерській і гінекологічній диспансеризації. Слід зауважити, що доповідь викликала досить жваву дискусію та велику кількість запитань до доповідача від присутніх у залі практикуючих спеціалістів галузі скотарства.

На завершення семінару доц. Жук Ю.В. провів профорієнтаційну роботу серед учасників семінару, акцентувавши увагу на особливостях вступу та перевагах навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України за спеціальностями 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».


Доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин С. Деркач
 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook