Співробітники кафедри пройшли міжнародне стажування в Німеччині

23 листопада 2017 року

           Факультети аграрного менеджменту та економічний долучились до міжнародного проекту «Практичноорієнтований сталий розвиток аграрної освіти – навчальний процес, стажування, збір даних, регіональний менеджмент» у межах програми Європейського Союзу Erasmus +. Проект передбачав тижневе стажування науково-педагогічних працівників на базі університету Прикладних наук у Тріздорфі (Німеччина). Його проходили представники різних країн: Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Узбекистану, Парагваю, Таїланду та України.

     Національний університет біоресурсів і природокористування представляли декан економічного факультету Анатолій Діброва та співробітники кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності – доцент Олександр Файчук і старший викладач Дмитро Кирилюк.

     Стажування було направлене на поглиблення наукової та педагогічної співпраці із університетом Вайнштефан-Тріздорф та іншими закладами-учасниками проекту. До того ж, передбачалось поширити новітні знання в межах спільного курсу магістерської програми «Адміністративний менеджмент» та ініціювати перехід аграрної освіти на принципи практично-орієнтованого сталого розвитку.
     З історією, цілями та структурою університету Прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф учасників ознайомив декан, професор Ральф Шлаудерер. Він детально розповів про особливості та перспективи подальшого розвитку міжнародного магістерського курсу з аграрного менеджменту та презентував методику розрахунку валового маржинального доходу фермерського господарства, яку широко використовують під час теоретичного і практичного навчання студентів.

     Одними із ключових завдань міжнародного стажування стали вдосконалення процедури збору, систематизації та аналізу інформації щодо фінансово-господарської діяльності аграрних підприємств, застосування новітнього інструментарію для планування роботи ферм і наукове обґрунтування інвестиційних проектів в агробізнесі. Під керівництвом професора Ральфа Шлаудерера учасники відвідали місцеву ферму, на якій зібрали дані і провели обчислення валового маржинального доходу від вирощування і реалізації озимого ячменю.

     Надзвичайно цікавими виявились аудиторні і практичні заняття професора Холцнера, який представив останні методи та засоби для проведення аналізу кон’юнктури аграрних ринків, зокрема, ринку коров’ячого молока.

    Для кращого засвоєння навчального курсу організатори, безпосередньо доктор Арам Арістакесян, надали можливість ознайомитись із роботою біогазової установки, що функціонує на базі університету, та відвідати одну із найбільших міжнародних виставок Agritechnika 2017 (м. Ганновер). На останній можна було не лише побачити новітню сільськогосподарську техніку і обладнання, але й познайомитись із технологіями, які безпосередньо пов’язані із четвертою промисловою революцією. Зокрема, науковці університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф презентували робота Farm Bot, що дозволяє вирощувати певні сільськогосподарські культури майже без використання робочої сили.

    У межах стажування пройшов також Workshop «Регіональний менеджмент та регіональні ланцюжки створення вартості», у ході якого німецькі колеги поділилися своїм досвідом розвитку магістерської програми з регіонального менеджменту. Участь у його роботі взяв Анатолій Діброва.

     По закінченні навчального тижня всі учасники отримали міжнародні сертифікати.

Наталія Передерій,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook