Зустріч керівництва університету із старостами груп: працювати злагоджено на імідж університету

2 листопада 2017 року
Деканат ФАМ

 2 листопада відбулася зустріч ректора університету Станіслава Ніколаєнка зі старостами академічних груп – елітою і лідерами нашого студентства, тими, хто доводить вимоги деканату, ректорату до виконання. Така форма спілкування вже стала традиційною. І її мета, як і попередніх, – розуміти один одного, з’ясувати, які завдання стоять перед університетом і студентством. Тож ще на початку зустрічі Станіслав Миколайович закликав молодь озвучувати все, що хвилює, свої побажання, ставити запитання. Від керівництва вишу, зазначив ректор, – відповіді і вжиття заходів.

  

     Та перш, ніж перейти до самого діалогу, Станіслав Ніколаєнко зупинився на ролі самих старост як керівників груп. Буває й так, що вони нарікають на те, що зазначені обов’язки їх обтяжують, а група неохоче виконує доручення. Але, як підкреслив ректор, природжені лідери не завжди стають добрими менеджерами. Тому управляти не тільки можна, а й треба вчитися. І це унікальна нагода ще під час навчання навчитися управлінським якостям. До речі, в університеті згодом стартує школа лідерства, де кращі представники молоді безкоштовно зможуть відточувати свої управлінські навички. До того ж ректор зачепив проблему нерівнонапруженості серед студентів. Це недопустимо, щоб один віддавався повністю і навчанню, і громадській роботі, а інший – і ні першому, і ні другому, підкреслив він. А ми всі повинні працювати злагоджено. Бо від цього залежить успіх нашої alma mater. Сьогодні університет набрав висоти, більшість факультетів є лідерами у своїх напрямах. І це засвідчують освітянські рейтинги. Станіслав Ніколаєнко закликав молодь серйозно ставитися до наукової роботи, не просто відтворювати знання, а брати участь у їх створенні. Наукові гуртки, а їх в університеті більше двохсот, – це добра можливість долучатися до дослідництва. Ректор зазначив, що наразі велика увага приділяється практичному навчанню, створюються навчально-виробничі центри, перелаштовуються і наші навчально-дослідні господарства. Якщо ж стосовно цього є якість зауваження, не бійтеся і говоріть, наголосив ректор. Якщо є змога, навчайтеся на кафедрі військової підготовки, бо це не тільки дисциплінує, а й розширює можливості. Вони представлені також і в міжнародній діяльності. Але слабкі знання з іноземної мови наших студентів значно стримують активність. Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що студентство має представництво у всіх управлінських структурах і колегіальних органах університету. Але з іншого боку має відповідально ставитися до своїх громадських обов’язків. Крім того, ректор зазначив, що попри важку фінансову ситуацію, у корпусах і гуртожитках впродовж року виконано ремонтних робіт десь на 12 мільйонів гривень. На найближчому засіданні спільно із студентським самоврядуванням буде узгоджено план на наступний рік. І, завершуючи виступ, ректор озвучив спільні завдання для ректорату і студентського активу. Перше - підвищувати якість освіти. Друге - готувати не найманого працівника, а розвивати підприємницьку ініціативу. Третє - радикально поліпшувати практичну підготовку. Четверте - тримати лад в гуртожитках і покращувати побутові умови. П'яте - профорієнтація, залучати абітурієнтів на підготовче відділення, аби не обміліла річка НУБіП.

  

     У свою чергу голова Студентської організації Катерина Дювенжи закликала колег до співпраці в інформуванні, підготовці і проведенні заходів. А ще нагадала, що не за горами сесія і захисти магістерських робіт.

  

     Завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк закцентувала увагу присутніх на необхідності бути вихованими, культурними, дотримуватися правил етики та етикету, бо у студентах ми хочемо бачити наше майбутнє.

  

     У продовження цього третьокурсниця факультету ветеринарної медицини Марія Ярема зауважила, що не завадило б теж підняти питання культури викладача. На що ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що воно ніколи не знімалося з порядку денного. І для цього в університеті є відповідний етичний кодекс.

     Голова студентської організації юридичного факультету звернулася з проханням враховувати у рейтинг роботу в юридичній клініці, що функціонує при факультеті. Відповідне доручення отримали проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та Катерина Дювенжи. Остання ж озвучила запитання від усієї аудиторії, коли врешті в корпусах буде тепло. За інформацією проректора з навчально-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка, сьогодні-завтра очікуємо подачу тепла. Університет зі свого боку до цього повністю готовий. Прозвучали і скарги на харчування в 11-му корпусі. Виправити ситуацію – таке доручення отримав директор університетських закладів харчування Богдан Дубас. А от, наприклад, Катерина Семенюк з факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК подякувала керівництву за умови, створені для навчання.

     Від представників механіко-технологічного факультету лунало звернення про цілодобовий вхід і вихід студентів із гуртожитків. Зазначене питання врегулюється спільно із студентським самоврядуванням і керівництвом, прозвучало у відповідь.

    За підсумками наради доручено директору студмістечка Сергію Стецюку узгодити процедуру вибуття студентів з гуртожитку на період канікул, проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку, проректору Валерію ІщенкуБогдану Дубасу і декану факультету інформаційних технологій Олені Глазуновій обладнати їдальню в 15-му корпусі. Крім того, Вадиму Ткачуку – контролювати питання віддаленого доступу до електронної бібліотеки, постачання інтернету в гуртожитках. Проректору Сергію Кваші, начальнику навчального відділу Оксані Зазимко та декану Олені Глазуновій – відреагувати на запити студентів щодо вибіркових дисциплін.

  

 

Ольга Наконечна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook