Профорієнтаційна робота з учнями ЗОШ № 36 ім. С.П. Корольова та ЗОШ № 186 м. Києва триває

1 листопада 2017 року

 

2 жовтня 2017 р. у середній загальноосвітній школі № 36 імені С.П. Корольова  м. Києва.  (вул. Михайла Стельмаха, 9) відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями  11 класу. У цей же день ми завітали до середньої загальноосвітньої школи № 186 м. Києва, де зустрілися з учнями старшої школи. НУБіП України,  Гуманітарно-педагогічний факультет представляла  викладач кафедри педагогіки -  Маценко Леся Миколаївна.

 

Ми поспілкувалися з учнями, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта».

До уваги потенційних абітурієнтів було представлено презентацію  «Професійна освіта», рекламні ролики «Кафедра педагогіки запрошує» та «Гуманітарно-педагогічний факультет», роздано буклет кафедри педагогіки. Майбутніх абітурієнтів зацікавили наочні профорієнтаційні матеріали, вони ставили питання щодо навчання на військовій кафедрі, можливості отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном, навчання в магістратурі та місця для працевлаштування. Цікавилися також спортивними секціями та художніми колективами університету.

Надана інформація викликала у старшокласників багато запитань, стало зрозуміло, що перспектива навчатися у одному з найкращих університетів України зацікавила багатьох учнів. Тож наша зустріч тривала понад запланований час. Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати  День відкритих дверей нашого факультету та День Університету, і пообіцяли показати наш університет «в усій красі».

Поспілкувавшись з вчителями та учнями, ми виявили можливі напрями нашої подальшої співпраці, а саме: залучення учнів випускних класів до Днів відкритих дверей університету; співпраця у підготовці наукових робіт учнів в рамках малої академії наук; можливість навчання для молодих педагогів школи в магістратурі за спеціальністю «Науки про освіту» (спеціалізація «Педагогіка вищої школи») та в аспірантурі, проведення спільних виховних заходів.

Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі  з учнями ЗОШ № 36 директору школи - Фещенку Сергію Миколайовичу, заступнику директора з навчально-виховної роботи - Удовенко Олені Миколаївні, заступнику директора з виховної роботи - Агєєвій Олені Борисівні, учителю інформатики - Сиплівій Ларисі Євненіївні та ЗОШ № 186 заступнику директора з виховної роботи – Кулик Ірині Миколаївні та педагогу-організатору школи. 

Варто додати, що плідна співпраця з педагогічними колективами шкіл триває вже 2-й рік. Тож ми сподіваємося на її успішне продовження.

 

До нових зустрічей!

 

Доцент кафедри педагогіки

Маценко Л.М.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook