Богдана Ярова: поєднання студентської науки та навчання – запорука успішного розвитку випускника в майбутньому

31 жовтня 2017 року
 

     Сьогоднішнє інтерв’ю з перспективним молодим науковцем Богданою Яровою, яка достроково захистила дисертацію і з цього року увійшла в колектив кафедри геодезії та картографії. Проте, шлях до цього був не зовсім легким. Адже за плечима Богдани серйозне загартування студентською науковою роботою, участю у міжнародних конференціях та перемоги у конкурсах.

  — Розкажи трішки про себе: звідки родом і чому обрала факультет землевпорядкування?
     — Народилася у сім’ї вчителів на Полтавщині. З шкільних років вирішила, що буду здобувати інженерну спеціальність. Під час навчання брала участь у олімпіадах з математики, географії, писала наукові роботи з математики і української мови в Малій академії наук. Тому обрала у 2010 році факультет землевпорядкування у нашому університеті, який є провідним в Україні.

  — Розкажи про своє захоплення наукою в студентські роки, з ким починала свої перші наукові здобутки і які вони?
     — З першого курсу почала відвідувати науковий гурток під керівництвом професора Івана Ковальчука. Під його керівництвом освоїла головні ази та методику написання наукових праць, Отримані знання закріплювала на практиці, беручи участь у конференціях (Київ, Кам’янець-Подільський, Яремча, Іркутськ (Російська Федерація), опублікуванні у співавторстві статті у фаховому виданні.

  

     Починаючи з третього курсу одночасно стала членом гуртка, де науковим керівником був доктор економічних наук Тарас Євсюков. Його слушні поради та настанови дали змогу стати стипендіатом програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» та переможцем і учасником Міжнародної наукової конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Ломоносов» (м. Москва, Російська Федерація).

— Але чому тоді для написання дисертації обрала доктора економічних наук Андрія Мартина?
     — Починаючи з другого курсу працювала лаборантом на кафедрі землевпорядного проектування. Робота під керівництво Андрія Мартина дала змогу пізнати його як провідного спеціаліста у галузі землеустрою, досвідчено викладача та мудрого наставника. Тому і визначилася, що буду писати магістерську роботу з ним.

— Як проходило навчання в аспірантурі?
     — Після закінчення навчання вступила до аспірантури. Напрацювання у магістерській роботі досліджувала і в подальшому, тому разом із науковим керівником Мартином Андрієм Геннадійовичем вирішили, що написання дисертаційної роботи можна закінчити раніше терміну навчання. Як результат, захистила дисертацію у квітні 2017 року.

— Що порадиш студентам, які лише почали займатися в наукових гуртках, беруть участь у конкурсах, конференціях?
     — Хочу порадити всім студентам, щоб вони не боялися проявляти свої здібності з першого курсу. Самі зверталися за допомогою у підготовці наукових робіт до викладачів факультету та ставали членами наукових гуртків, які діють на кожній із кафедр.
       Науковий досвід не можна здобути за один рік, його потрібно напрацьовувати роками.
    Хочу подякувати Ковальчуку Івану Платоновичу, Євсюкову Тарасу Олексійовичу та Мартину Андрію Геннадійовичу за безцінний досвід, поради, настанови, підтримку та віру у мої сили.

Розмову провела доцент кафедри землевпорядного проектування
Людмила Гунько

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook