…ВОНИ БЕЗСМЕРТНІ Й МИ БЕЗСМЕРТНІ З НИМИ…

27 жовтня 2017 року

Багато поколінь українців поклали своє життя на вівтар української державності. Ми, будучи сповнені, духом своїх волелюбних предків, багатою історією, осягаючи минуле України, маємо багато працювати для вдосконалення історичного майбутнього. Вже доброю традицією у нашому навчальному закладі, є щорічне проведення фестивалю «Героїчної пісні», який присвячений 75-й річниці створення УПА та вшануванню пам’яті героїв-націоналістів різних історичних часів та сьогодення, що віддали життя за волю України. 

 

Метою даного заходу є популяризація творів національно-патріотичного звучання, які оспівують славетні подвиги українського народу, збереження повстанських і стрілецьких пісень, їхнє відродження та  популяризація серед підростаючого покоління, виховання любові до рідного краю, його історичного минулого, а також виявлення молодих і талановитих виконавців серед наших студентів.

 Участь у фестивалі брала талановита молодь з усіх факультетів інституту, члени Студентської Ради та працівники відділу гуманітарної освіти, виховання і студентських справ. У виконанні Більського Тараса, Стефанишин Уляни, Смишнюк Марії, Казимиріва Романа, звучала поезія, яка не залишила байдужим нікого із глядачів, виконувались актульні тематичні пісні нашими вокалістами Міськевичем Михайлом, Скрипкою Михайлом та Безегою Надією та викладацьким квартетом. Справжнім відкриттям була театральна постановка «Ой у лісі на полянці..», яку підготували учасники студентського театрального гуртка. Окрасою фестивалю був виступ студентського народного аматорського хору, під керівництвом Плонки О.Р. Завершився фестиваль запальним патріотичним танцем «Разом і до кінця», який майстерно виконав естрадно-хореографічний колектив  Районного будинку культури «Екстравагант», керівником якого є Марія Щербата.

 

Як століття тому, так і зараз, слова патріотичної пісні надзвичайно актуальні, зокрема, в той час, коли, наші сини-добровольці йдуть боронити рідну землю, як тоді, так і зараз, наша рідна земля втрачає своїх кращих синів, омивається кров’ю патріотів і сльозами наших матерів, дружин та сестер, бо історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги,  це буйні веселощі на Січі після перемог і плач полонянок в неволі. Це гарячі серця Січових стрільців, воїнів УПА,  Героїв Небесної Сотні, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій. Саме тому, ми не можемо забути подвигів наших славетних предків, нашу багату історію. І якщо хочемо будувати майбутнє України, то маємо багато вчитися, знати і пам’ятати історію та героїзм наших патріотів, що оспівані в героїчних українських піснях.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook