Студенти ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут" навчались у Поморській академії м.Слупськ (Польща)

11 жовтня 2017 року

У 2017 році, студенти факультету економіки природокористування спеціальності 101- екологія ВП НУБІП України Бережанського агротехнічного інституту разом із студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України, навчались у Поморській академії м.Слупськ (Польща).

Студенти навчалися протягом літнього семестру 2016 - 2017 н.р. в Поморській академії згідно Додатку до Угоди про співпрацю між ВНЗ.Варто підкреслити, що нещодавно з даним ВНЗ було укладено угоду про реалізацію Програми «Подвійний диплом». 

З 2016-2017 навчального року студенти факультету економіки природокористування спеціальності 101 екологія ВП НУБІП України Бережанського агротехнічного інституту разом із студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України навчались у Поморській академії м.Слупськ (Польща).

Студенти навчалися протягом літнього семестру 2016 - 2017 н.р. в Поморській академії згідно Додатку до Угоди про співпрацю між ВНЗ.Варто підкреслити, що нещодавно з даним ВНЗ було укладено угоду про реалізацію Програми «Подвійний диплом».

 

Також, треба зазначити, що група студентів (групи Ео-31 Б Васьків Богдан, Денис Марія, Клімович Марія, Лень Аліна, Сарич Інна) факультету економіки і природокористування спеціальності екологія впродовж семестру в Поморській академії в Слупську (Польща)відвідували заняття зі своїх профільних дисциплін польською мовою (були дисципліни, що викладались викладачем із Львова українською мовою), брали участь у заходах ВНЗ. Крім того, було проведено безліч екскурсій, серед них: Поморською академією, містом Слупськ, виїзна екскурсія в Білий Бір – в українську школу, екскурсія містами Сопот, Гдиня і Гданськ – здавна відомого своїми бурштиновими традиціями. У м. Гданськ студентам провели практичне заняття у розсаднику місцевого інституту, де вони дізнались про реліктові рослини. Вони ж допомагали своїм землякам зорієнтуватися в новому місті, подолати деякі мовні труднощі та уникнути непорозуміння. Зі слів студентів, незважаючи на те, що до Польщі вони завітали вперше, польською мовою їм було дуже легко спілкуватися – не без гріха інколи змішуючи її українською мовою.

Координатор студентів Рибалко Ю.В. розповіла, що за радісними та задоволеними студентами було приємно спостерігати протягом усього навчального семестру, враховуючи те, що ця програма – незамінний досвід, знайомство з новою культурою, нацією, переоцінка та переосмислення навчальних цілей, розуміння вартості навчання. Участь у програмі «Подвійні дипломи» сприяє університетській мобільності студентів та відкриває нові горизонти, вчить по-новому сприймати світ і жити в ньому. Слід зауважити, що вже зараз у ВП НУБІП України Бережанського агротехнічного інституту є чимало бажаючих розпочати навчальну програму по отриманню диплому європейського зразка. Спілкуючись зі студентами, які перебували у Польщі, викладачі відмітили одну рису, що різнить методики викладання в БАТі та ПА. Реалізація бази теоретичних знань, здобутих в БАТі, допомагає нашим студентам зануритися в практичне їх втілення, адже в польському університеті використовують задля кращої адаптації спеціалістів у майбутньому навчальні ситуації, що максимально відтворюють реальні умови праці й діяльності. Особлива подяка к.пед.н., доценту Рибалко Ю.В. за організацію приїзду студентів до Поморської академії в Слупську.

Із слів студентів, що повернулися з навчання за програмою подвійних дипломів Поморської академії, вони із нетерпінням очікують на запрошення для продовження навчання спеціаліста європейського рівня. Їх очікує в подальшому навчання і проходження учбової практики в польських навчальних закладах, написання та захист 2-х випускних робіт – у ВП НУБІП України Бережанському агротехнічному інституті та ПА (польською мовою).

 Кафедра екології, охорони навколишнього середовища
та збалансованого природокористування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook