Лабораторні заняття майбутніх технологів: умови, прилади і технології – як на виробництві
Лабораторні заняття для майбутніх технологів на факультеті тваринництва та водних біоресурсів проводяться у спеціально обладнаних сучасними приладами аудиторіях, які використовуються на виробництві. Одна з них – лабораторія якості молока. Саме тут студенти вивчають з-поміж іншого методи контролю фізико-хімічних та біохімічних показників молока.
Визначати його органолептичні показники, чистоту, густину, кислотність молока, взяття середніх проб для встановлення сортності – саме такі вміння необхідні для щоденної роботи фахівців на переробних заводах.
Але не тільки. Такі знання необхідні кожному на побутовому рівні для розуміння того, якої якості продукцію ми купуємо і споживаємо, говорять доценти Лариса Коропець та Тетяна Антонюк, яка, до речі, не один рік пропрацювала на виробництві.
Тож після повторення попередньо опрацьованого самостійно навчального матеріалу студенти приступили до виконання завдань лабораторної у підгрупах, а потім кожен спробував робити це самостійно.
Ольга Наконечна