БЕЗМЕЖНО ДОВГО МОЖНА ДИВИТИСЯ, ЯК ГОРИТЬ ВОГОНЬ, БІЖИТЬ ВОДА ТА ОБГОВОРЮВАТИ ПРАВА ЛЮДИНИ!

8 квітня 2017, 13:50

 29 березня 2017 року відбувся науковий семінар "Права людини: філософський і правовий аспекти" (керівники – к. філос. н., доцент кафедри філософії Тетяна Вікторівна Данилова і к. ю. н., доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Іванівна Логвиненко). Мета заходу – всебічне обговорення та пошук рішень актуальних проблем забезпечення прав людини в Україні на сучасному етапі.

Студенти другого курсу Факультету аграрного менеджменту завдяки чарівним ведучим Тетяні і Наталії Сухобок й Миргородській Дарині поринули у казкову Країну Справедливості, в якій усі щасливі: діти і дорослі, тварини і птахи, і дбає про це Король Закон.

Багато актуальних тем обговорювалися впродовж семінару, серед них: бачити несправедливість і мовчати – те саме, що брати участь в ній; право на життя – найцінніше право, яким наділена кожна людина; гарне та комфортне середовище навколишнього світу – це право і на чисте повітря, і на чисту питну воду, і на безпечне довкілля; можливість людини без громадянства розраховувати на захист в Україні та чи існувати в Україні правам четвертого покоління, як-от евтаназія чи клонування.

Бажаючих взяти участь у дискусії не бракувало. Палій Влада, Горкун Тетяна,Присяжнюк Анастасія, Тарасова Юлія, Сливинська Марина, Капінос ЯнаТалан Анастасія, Терлик ЯрославВакуленко Олександра, Мірзаханов Андрій Вікторія Кошель, Динник Тарас, Підгузова Олена, Сарака Оксана, Підгузова Олена, Терлик Ярослав, Шенцова Марія та інші студенти виступили з цікавими науковими доповідями, серед яких: «Розуміння права людини, філософія Жан Жак Руссо»,«Розуміння прав людини в філософії І. Канта», «Право на життя та здорове довкілля», «Парадокс прав людини», «Джон Локк про права людини» «Гендерна політика в Україні», «Джерело прав і свобод людини», «Право на достатній рівень в Україні: реалії сьогодення».

 

На семінарі були присутні представники факультету аграрного менеджменту к. економ. н., заступник декана факультету аграрного менеджменту Людмила Сергіївна Денисенко, секретар деканату Лариса Федорівна Карпенко, асистент кафедри теорії та історії держави і права Олександра Андріївна Козачук, к. філос. н, доцент кафедри філософії Світлана Володимирівна Сторожук, к. філос. н., доцент кафедри філософії Тарас Віталійович Горбатюк.

 

Олена Іванівна Логвиненко,

доцент кафедри теорії та історії держави і права

 

 

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook