Студенти агробіологічного факультету проходять практику в ННЛ «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур»

11 вересня 2017 року

 

   Студенти 4 курсу агробіологічного факультету проходять практику з дисципліни «Рослинництво» в навчально-науковій лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур», що розташоване що знаходиться на території Ботанічного саду НУБіП України (біля Свято-Покровського чоловічого монастиря).

  

   Майбутні агрономи збирають садивний та насіннєвий матеріал лікарських та біоенергетичних однорічних, дворічних та багаторічних культур, проводять підготовку ділянок колекційного розсадника під сівбу озимих злакових культур. В свою чергу вже проведена сівба олійних озимих культур, в тому числі: ріпаку озимого, суріпиці озимої, тифона та ін.

 

   Студенти проводять розмноження багаторічних лікарських та біоенергетичних культур, зокрема: валеріани лікарської, ехінацеї пурпурної, меліси лимонної, м’яти різних видів, левзеї сафлоровидної, міскантуса різних видів, мальви пельсильванської, сорго багаторічного (суданська трава), сильфію пронизанолистого та ін.

  

 Завдяки зручності, розташування та значному видовому й сортовому різноманіттю сільськогосподарських, біоенергетичних та лікарських культур колекційного розсадника майбутні фахівці з агрономії під час проходження навчальної практики з рослинництва мають змогу поглибити не лише теоретичні, а й практичні знання.

Завідувач навчально-наукової лабораторії
«Демонстраційне колекційне
поле сільськогосподарських культур»
В. С. Пилипенко

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook