Проблеми науково-дослідного поля «Плодоовочевий сад»

25 серпня 2017 року

Пам’ятаєте, оте глибоко дитяче, ще радянське, що декомунізації не підлягає: «через поле, через гай ходить хлопчик Помагай». От би йому, Помагаю, завітати на поле під псевдонімом сад – офіційно науково-дослідне поле «Плодоовочевий сад» агробіологічного факультету!

  

  

Сьогодні воно мало відповідає вимогами, винесеним у назву. Якщо наука і досліди є, то потонули в бур’янах, які почуваються тут господарями: ділянки овочевих і садових культур потребують прополки. Посадки винограду теж позаростали: виноград не підрізаний і не підв’язаний. Дослідні ділянки кафедри рослинництва далекі від того, щоб так називатися. П’ять з половиною гектарів прекрасної землі над Дідорівськими озерами, на який розташовується це поле, можна було б використовувати із значно більшою користю.

У чому проблема, цікавимося у заступника декана агробіологічного факультету Миколи Іванюка. Проблем кілька. Студенти на канікулах, а співробітники факультету у відпустках. Тобто банально не вистачає рук. Плюс неналежна робота завідувача саду, який працює вже другий рік, а результатів не видно.

Сьогодні науково-дослідне поле «Плодоовочевий сад» потребує реорганізації, чіткого розділення навчального і наукового процесів, що проводяться на його основі як польової лабораторії, виділення площ для вирощування плодоовочевих та овочевих культур для потреб університету і т.д. От тільки хто цим займатиметься, хлопчик Помагай?

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook