Нова освітня стратегія, хід вступної кампанії та жнива в навчально-дослідних господарствах – у фокусі ректорату

31 липня 2017 року
В останній день липня відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на підготовці до нового навчального року. На фінішну пряму виходить вступна кампанія, але вже зараз бачимо, що нам не вдалося у повному обсязі перебудувати профорієнтаційну роботу, пристосуватися до вимог суспільства, врахувати особливості нового законодавства. Зокрема, мова про систему широкого вступу, принципи формування державного замовлення тощо. Приймальна комісія завершила прийом документів: цього року в бакалаврат маємо більше 12 тисяч заяв, а в магістратуру – 2,5 тисячі. Результати вступної кампанії, а також нова освітня стратегія університету будуть розглянуті на серпневій вченій раді.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про хід вступних випробувань у міжкафедральних лабораторіях на базі відокремлених підрозділів університету.
 
Учений секретар Оксана Барановська презентувала план заходів на серпень, закцентувавши на напруженому останньому тижні місяця, коли пройдуть ряд статутних заходів, зокрема серпневе засідання вченої ради.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт. А вони у розпалі! Сьогодні стартувало облаштування проїжджої частини вулицею Героїв Оборони. У корпусах №9 та 10 відбувається чистка системи опалення, а до початку опалювального сезону це зроблять на всіх об’єктах університету. Для залів корпусу №3 розпочався пошив штор, завезені кондиціонери і система вентиляції для їдальні, які завтра розпочнуть монтувати. У корпусі №2 приступили до завершальної частини ремонту фасаду, а в корпусі №4 готуються облаштувати хол. 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про перебіг вступної кампанії, зокрема приймання вступних випробувань. За його словами, цей процес відбувається в робочій обстановці, чесно і прозоро. Основна маса іспитів відбуватиметься 2-6 серпня – екзамени здаватимуть вступники до магістратури. Коментуючи прийом фахових випробувань до бакалаврату молодших спеціалістів, він відмітив високий середній бал дипломів: у цьому році він сягнув 188,39 бали. Що ж до жнив, то в усіх господарствах ранні зернові майже стовідсотково зібрані, йде підготовка до посіву озимини та заготівлі кукурудзи на силос.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Ігорю Ібатулліну та Сергію Кваші – контролювати процес прийому вступних випробувань, заохотити членів екзаменаційних комісій, які працюють у посиленому режимі. Оксані Барановській – підготувати аналітичні матеріали та проект рішення серпневої вченої ради. Директору служби закладів харчування Богдану Дубасу спільно з керівниками профкомів Олександром Тарасенком та Олексієм Муравським встановити жорсткий контроль за якістю харчування у студентських їдальнях. Валерію Іщенку – завершити підготовку корпусів та гуртожитків до нового навчального року. 
 
Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook