Аспірантка Олександра Пархоменко здобула чотири золоті медалі на кубку світу зі спортивної радіопеленгації 2017 року в Болгарії

23 липня 2017 року

 

 

12-16 липня 2017 року на околицях міста Приморсько на болгарському узбережжі Чорного моря у гірських лісових масивах відбулися треті змагання на кубок світу зі спортивної радіопеленгації ARDFWorld Cup – Four Days at Bulgarian Black Sea Coast. В складі збірної команди України участь у цих змаганнях брали і представники нашого університету Олександра Пархоменко – аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання. Спортсменів підтримувала вся родина.
 
На кубку світу спортсмени змагалися у чотирьох дисциплінах: спринт, радіоорієнтування, класичні дистанції у пошуку "лис" на діапазонах 3,5МГц і 144 МГц. 
 
 
Головним завданням перед спортсменами на цих змаганнях було не здобуття високих місць, а відпрацювання особистої технічної майстерності на дистанціях із використанням закордонних передавачів, які відрізняються від передавачів, які використовуються в Україні, вибір радіоприймачів різної конструкції якими користуються спортсмени під час долання дистанцій, апробація форми функціональної підготовки, підводки спортсменів до змагань, здобуття міжнародного досвіду, набуття психологічної стійкості спортсменами на змаганнях із закордонними суперниками, активний відпочинок на березі моря та лісових гірських масивах, ознайомлення із історичними містами, замками, які входять до світової архітектурної спадщини - все це можна висловити фразою «активне спортивне життя, пізнання себе і світу».
 
Із поставленими завданнями спортсмени впоралися. Та ще й як! Здобули неоціненний спортивний досвід змагань на міжнародному рівні, зробили нові помилки, проаналізували їх, виявили недоліки і переваги в апаратурі, перевірили методику підводки функціонального стану до головних змагань, застосування фармакологічних, психологічних і народних засобів та ще й показали відмінні спортивні результати.

Олександра підтвердила статус найсильнішої  спортсменки України, лідера по відборах на чемпіонат Європи 2017 року на всіх чотирьох дистанціях і перемогла у всіх чотирьох дисциплінах, навіть не зважаючи на часткову поломку приймача на діапазоні 144 МГц.

 

 

В’ячеслав виступав в категорії ветеранів 50 років і старших, брав участь у трьох з чотирьох дисциплінах змагань, зважаючи на велику кількість стартів на початку сезону і значну втому на останньому чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації і став призером на всіх трьох дистанція, вперше став призером на дистанції спринту (2 місце вигравши лише 3 секунди у бронзового призера), хоча і програв дистанцію з радіоорієнтування (знову 2 місце) зіткнувшись з новими проблемами з власною радіоапаратурою, наробив багато помилок на класичній дистанції 3,5 МГц в наслідок гарної фізичної форми та перевищення швидкості бігу що і вплинуло на технічні і тактичні помилки але зумів вибороти 3 місце.

 

Олександр не входить до елітних спортсменів, проте виступаючи в елітній групі зайняв 4 місце на дистанції спринту, випередивши найшвидшого українського спортсмена Олександра Марчука з Вінниці, який зайняв 5 місце і ще багатьох більш досвідчених спортсменів.

 

Бажаємо спортсменам подальших успішних виступів на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації 28-31.07.2017 м. Коростишів, міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування «Lion Cup 2017», третьому фестивалі гірського бігу «Chornohora Sky Marathon 2017» на дистанції 20 км по Чорногорському хребту із забіганням на найвищу в Україні гору Говерла 19.08.2017 і головному старті сезону – чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації ХХІ чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації 4-10.09.2017 Литва.

  

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичної культури


 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook