Родзинки університету: музей анатомії факультету ветеринарної медицини

19 червня 2017 року

     НУБіП – університет поліпрофільний: тут готують фахівців з 33 спеціальностей. І для того, аби підготувати кваліфікованого ветеринарного лікаря, конструктора, біотехнолога, який буде конкурентоздатним і затребуваним на сьогоднішньому жорсткому ринку праці потрібна відповідна матеріально-технічна база. У останні пару років вона суттєво оновилася. Аби ближче познайомити майбутніх вступників з цим різноманіттям, ми розпочинаємо цикл статей про такі унікальні підрозділи.

 

  

Художні роботи студентів факультету ветеринарної медицини на кафедрі анатомії та гістології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

     Розпочнімо з факультету ветеринарної медицини, а точніше - музею анатомії кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.

В музеї анатомії президент НААН України Борис Євгенович Патон

Фрагмент скелета синього кита

    Перший гвіздок засновник музею завідувач кафедри Олег Мельник забив 1 вересня 1989 року, а першим експонатом тут став череп антилопи кани. Звідтоді силами співробітників, друзів експозиція значно розширилася. І сьогодні це унікальний музей, у якому зібрані понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з представників фауни усіх континентів. Тут можна побачити скелети носорога, жирафи, пітона та багато іншого не менш цікавого та екзотичного.

В музеї анатомії професор Костюк В.К. з молодими викладачами Олексієм Мельником та Оксаною Максименко

     Велика та унікальна колекція музею активно використовується і у навчальному процесі: студенти мають можливість познайомитися з будовою тіла найрізноманітніших представників світової фауни.

 

Музей анатомії відвідали святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та патріарший намисник Митрополит Переяслав-Хмельницький та Білоцерківський Епіфаній

В музеї анатомії митрополит Паризький і всієї Франції УПЦ КП Мішель (Лярош) та професор Мельник О.П.

 

 

 

   

Музей анатомії відвідав президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь

     Тож запрошуємо майбутніх абітурієнтів відвідати сторінку музею анатомії на офіційному сайті, а краще – завітати безпосередньо до музею, який знаходиться у 12-му навчальному корпусі, та на власні очі побачити це, без перебільшення, унікальне зібрання.

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook