Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні: НУБіП України розширює співпрацю з Францією

12 червня 2017 року

     Одним із численних заходів програми «Днів аграрної освіти і науки Франції в Україні» став круглий стіл «Співпраця України і Франції: реалії і перспективи», який відбувся 9 червня. У його засіданні взяли участь викладачі гуманітарно-педагогічного факультету і факультету аграрного менеджменту НУБіП України. Модератором заходу був декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, який наголосив на важливості розширення співпраці між вишами обох країн.

      Із вітальним словом до присутніх звернулись директор ДУ НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук і радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен. Вони побажали учасникам зустрічі плідного обміну думками, нових ідей і подальших успіхів у міжнародному співробітництві.

      Начальник навчального відділу Оксана Зазимко у своїй доповіді представила найновіші здобутки нашого університету, акцентувавши увагу на його високий рейтинг серед вітчизняних університетів. Основні аспекти діяльності НУБіП зацікавили представників Франції, і вони висловили бажання більш детально ознайомитись із навчальною і науковою роботою колективу нашого навчального закладу.

      Ключовим спікером був Бенуа Лессафр, головний аудитор Міністерства сільського господарства Франції, президент AgroSupDijon (Вищої сільськогосподарської школи м. Діжон, Франція), який виступив із доповіддю «Вища освіта та наука у Франції», сконцентрувавши особливу увагу на аграрній освіті у системі вищої освіти країни та її модернізації. Цікава і насичена численними статистичними даними доповідь Б. Лессафра супроводжувалась перекладом на українську мову, який здійснювався Наталією Рудницькою, старшим викладачем кафедри іноземної філології і перекладу. Пан Лессафр відмітив високий рівень професіоналізму перекладача.

      Учасники зустрічі виявили значний інтерес до теми обговорення, їх цікавили, зокрема, питання організації практичної підготовки майбутніх фахівців, мотивації студентів, навчального навантаження викладачів, тьюторства, мобільності викладачів і студентів, критерії національних і міжнародних рейтингів університетів.

     Дискусія про можливості співпраці завершилась тим, що учасники круглого столу і французькі гості одностайно схвалили ідею проведення у листопаді цього року міжнародної конференції «Україна-Франція: дружба без кордонів».

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу,
Алла Кравченко,
доцент кафедри філософії 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook