В НУБіП відбулась міжнародна конференція ANIMAL NUTRITION FORUM 2017, присвячена інноваціям в годівлі тварин

8 червня 2017 року

     8 червня в університеті відбулася науково-практична конференція ANIMAL NUTRITION FORUM 2017. І як зазначив декан Вадим Кондратюк приємно, що цей потужний за своїм складом і проблемами, що порушуються, науковий захід, відбувається саме на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, а його співорганізатором є кафедра годівлі тварин та технології кормів імені Павла Пшеничного.

 

     Від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка, ректорату, організаторів форуму привітав учасників із початком роботи конференції перший проректор Ігор Ібатуллін. Він у кількох словах представив гостям університет сьогодні та зупинився на проблематиці конференції. Зрозуміло, що раціональна годівля є одним з основних питань галузі, в іншому випадку це призведе в тому числі і до економічних втрат. Ігор Ілліч навів кілька прикладів величезних енергетичних витрат тварин на виробництво продукції. Компенсувати їх має відповідний збалансований кормовий раціон. Розібратися в тому, як це зробити, покликана сьогоднішня конференція через поширення знань, обговорення інновацій, зазначив Ігор Ібатуллін.

     До вітальних слів приєднався також комерційний директор торгового дому «Світ-Агро» Павло Базильчук. Він висловив сподівання, що ідея об’єднати для вирішення нагальних питань годівлі науку, виробництво і бізнес, яка знайшла своє втілення у форумі, переросте у традицію. А ще закликав студентів після закінчення вишу працювати у сільському господарстві, адже, на його думку, у цій галузі можна успішно розвиватися. 

 

     Потому модератор форуму професор Михайло Сичов запросив спікерів до слова. Про новий погляд на використання амінокислот у живленні тварин говорив доктор Peter Hong з Кореї, який поділився результатами власних досліджень щодо ефективності та позитивного впливу на здоров’я тварин L-Methionine. Секрети успішної ферментації кормів та використання ферментів в системі контрольованої годівлі тварин розкрили відповідно Rene Schepens і Katrine Pontoppidan з Данії. Новітні підходи в контролі здоров’я шлунково-кишкового тракту тварин презентував доктор Marcin Korczynski, а вплив смакоароматичних добавок на рівень споживання корму – Marcin Kainski (Польща). Про те, як забезпечити ефективну дезінфекцію примішень для зберігання кормів при мінімальній участі людини проінформувала їхня колега Anna Poznanska.

 

 

    Кожна доповідь супроводжувалася широким обговоренням та численними запитаннями вчених і виробничників до спікерів. Завершив конференцію круглий стіл, на якому були підбиті підсумки та напрацьовані рішення.

 

 

 

 

Ольга Наконечна 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook