Ректорат: максимальна увага завершенню сесії і організації практик

6 червня 2017 року

     6 червня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи нараду, очільник університету поділився враженнями від відвідин німецького Центру практичної підготовки DEULA, заводу з виробництва сільськогоcподарської техніки CLAAS. Відмінністю навчання на їх базі є те, що студенти не менше 15 разів самотужки готують техніку до використання, регулюють механізми, виконують завдання, характерні не лише інженерам-механікам, а й споріднених професій – агронома, фахівця з захисту рослин і т.д. Завершенням підготовки є самостійне використання техніки і технологій в реальних умовах виробництва. За результатами переговорів з керівництвом готуються відповідні угоди про співробітництво, які передбачатимуть створення подібного центру на базі Немішаївського агротехнічного коледжу.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на завершенні навчального року. Наразі тривають іспити, розпочинаються захисти дипломних проектів. Випуски заплановані з 20 червня. Проте існує певна тривога з виготовленням дипломів, оскільки Міністерство освіти і науки змінює програмне забезпечення Єдиної державної бази з питань освіти і коректність його роботи передбачити неможливо. Також цього тижня розпочинаються навчальні і виробничі практики, до організації яких має бути приділена максимальна увага. За словами начальника навчального відділу Оксани Зазимко, кафедрам вже доведений план педагогічного навантаження на наступний навчальний рік, який буде уточнено відповідно до набору. Звіти ж про виконання цьогорічного навантаження мають бути подані до 12 червня.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про хід опрацювання і підготовки подань на нагородження науково-педагогічних працівників і співробітників університету до Дня знань, а також презентувала порядок денний червневого засідання вченої ради.

     Проректор з навчально-науково-виробничої роботи та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонтні роботи в гуртожитках і навчальних корпусах: облаштовується дах в гуртожитку №9, замінюється сантехнічне обладнання в місцях загального користування гуртожитку №10, йде ремонт фасаду корпусу №2, завершуються роботи в аудиторії 45 корпусу №1.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про участь в нарадах Міністерства освіти і науки України щодо фінансування вищої освіти. Серед тез, які обговорювалися, – застосування принципу «гроші ходять за студентом», запровадження фінансових секретарів у вишах, формула фінансування навчальних закладів тощо. Від нашого університету будуть сформовані та надані в міністерство відповідні пропозиції. 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на необхідності розробки графіку підготовки кафедр до нового навчального року. На його думку, вже сьогодні науково-педагогічні працівники, співробітники інженерних служб мають розпочати весь комплекс необхідних робіт для якісного початку навчального процесу восени. Він також наголосив на реалізації плану заходів з протипожежної безпеки, проведення тематичних навчань для вахтерів і охоронників.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші, Оксані Зазимко – контролювати хід сесії, організацію навчальних і виробничих практик, подальше працевлаштування випускників. Вадиму Ткачуку – підготувати проект угоди з DEULA. Валерію Іщенку спільно зі студентським містечком – розробити план ремонтів у гуртожитках. Ігорю Ібатулліну – перевірити готовність приймальної комісії до вступної кампанії. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – опублікувати на офіційному сайті пропозиції і наукові розробки для бізнесу.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook