Німецький науковець Клаус Вольрабе на економічному факультеті прочитав лекцію про методику розрахунку індексу бізнес-клімату IFO

25 травня 2017 року

     19 травня 2017 року на економічному факультеті за підтримки Німецько-аграрно-політичного діалогу пройшла лекція науковця з ІFО інституту в Мюнхені доктора Клауса Вольрабе «Методика розрахунку індексу бізнес-клімату IFO» для викладачів і аспірантів.

     Лектор розповів про діяльність ІFО інституту та функції його відділів. Індекс бізнес-клімату ІFО був розроблений та впроваджений у 1972 році Інститутом економічних досліджень ім. Ляйбніца в Мюнхенському університеті. Основою застосування цього індексу є проведення опитування підприємств різних галузей. Серед пріоритетних питань стан справ на ринку та їхні очікування. Хоча даний індекс відображає лише невелику частку ВВП, він довів свою релевантність для політики та бізнесу. Індекс має важливе значення для розуміння перспективи змін в економічному зростанні, оскільки дозволяє з високим рівнем надійності передбачити масштабні зміни в економічному розвитку.

     Під час лекції виникало багато запитань стосовно діяльності інституту, а також значимості індексу бізнес-клімату ІFО.

Оксана Макарчук,
доцент кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook