Студенти факультету ветеринарної медицини – учасники ІІІ Всесвітньої конференції студентів-ветеринарів

22 травня 2017 року

     13-14 травня на базі Варшавського університету наук про життя відбулася III міжнародна науково-практична конференція для студентів факультетів ветеринарної медицини під девізом «Non sibi sed omnibus» («Не для себе – для всіх»). 
     У ній взяли участь студенти факультетів ветеринарної медицини з різних країн світу (Польща, Україна, Чехія, Іспанія та інші). Урочисто відкрив конференцію декан факультету ветеринарної медицини Варшавського університету наук про життя Марчін Банбура (Marcin Bańbura).

     Із вступною лекцією за темою «Особливості діагностики вірусної діареї худоби» перед учасниками конференції виступив професор Волтер Баумгартнер (Австрія).

     Студенти на конференції представляли свої здобутки у формі усних і стендових доповідей за напрямами клінічних і доклінічних наук. Доповіді стосувалися важливих питань та актуальних проблем сучасної ветеринарної медицини. 
     Делегатами конференції від факультету ветеринарної медицини НУБіП України стали студенти першого курсу – Курданова Світлана, третього курсу – Малюк Інна та четвертого курсу – Родніна Олена, Міхаровський Гліб, Меженський Андрій і Цвіліховський Денис.

     Світлана Курданова виступила зі стендовою доповіддю «Біоморфологія скелетних структур плечового суглоба деяких представників надряду Безкільові», а Малюк Інна – «Поширеність Toxoplasma gondii серед дрібних тварин в Україні».
     Цвіліховський Денис зосередив свою увагу на дослідженні проблеми вмісту загальних фосфоліпідів при згодовуванні охратоксину А з кормом. Меженський Андрій представив результати вивчення питання інфекційних зоонозів у молочному скотарстві України.
     Родніна Олена і Міхаровський Гліб презентували спільну роботу з вивчення поширеності Toxoplasma gondii серед однокопитних в Україні.

     14 травня відбулося урочисте закриття конференції, на якому цікаві дослідження наших студентів Родніної Олени і Міхаровського Гліба, Цвіліховського Дениса і Малюк Інни було відмічено нагородами та грамотами.
     Бажаємо учасникам конференції творчої наснаги і подальших успіхів на благо рідного факультету!

Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
Марина Галат,
керівник міжнародних програм факультету ветеринарної медицини 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook