КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

29 квітня 2017 року

 

 

      Кафедра аграрного консалтингу та сервісу за ініціативи Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації провела чергові курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму для представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, державних та громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств. 
       З 18 по 28 квітня 2017 р. виїзні курси відбулись у Фастівському районі Київської області на базі Фастівської районної державної адміністрації, слухачами яких були голови та секретарі селищних рад, а також представники райдержадміністрації.
        Навчання відкрила перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Ступак, зазначивши, що тематика курсів надзвичайно цікава.


      Перед слухачами виступили з цікавими, актуальними презентаціями завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу, д.е.н., професор Тетяна Кальна-Дубінюк, к.е.н., доцент Ірина Кудінова, к.с.-г.н., доцент Олена Локутова. Слухачі ознайомилися з питаннями розвитку сільського зеленого туризму, його нормативно-правової бази, категоризацією садиб, екомаркування в СЗТ, грантодавцями та закордонним досвідом. Зацікавденість викликали питання про створення агрорекреаційних кластерів як складової сільського туризму, особливості реформи місцевого самоврядування на селі, розвиток апітуризму тощо.

    Після закінчення курсів слухачі отримати свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка і висловили вдячність організаторам і лекторам даного навчання. Наталія Сперкач, сільський голова с. Червономотовилівка, висловилась з приводу актуальності і своєчасності створення агросадиб на селі, що буде джерелом додаткового прибутку жителів села, а Олена Пашун, сільський голова с. Томашівка, навела приклади успішної агросадиби в їхній місцевості.
     Незабули лектори і про профорієнтаційну складову під час курсів, розкривши переваги навчання в НУБіП України, особливості, перспективи та можливості навчання студентів, їх культурно-виховну роботу та організацію дозвілля. Значну увагу було приділено саме бакалаврській програмі «Туризм», по закінченню якої бакалаври отримують можливість працювати в сфері сільського зеленого туризму, в консалтингових фірмах, надавати консультаційні послуги щодо створення агроосель, їх розвитку, географії і видам відпочинку на природі.


   

     Під час курсів учасників програми ознайомили з Фастівським державним краєзнавчим музеєм, Костелом Воздвиження Святого Хреста, Ризоположенським чоловічим монастирем, виставкою писанок під відкритим небом.

 

Доценти кафедри 
аграрного консалтингу та сервісу
Ірина Кудінова,
Олена Локутова

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook