Педагоги запросили випускників Тернопільщини навчатися в НУБіП

26 квітня 2017 року

    Науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету розширюють кордони профорієнтаційної роботи. На черзі – Тернопільщина і її місто Заліщики. Тож до рідних шкіл завітали їх випускники – завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник та професор кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті – Ірина Сопівник. Керівництво трьох загальноосвітніх закладів міста радо відчинили двері перед своїми земляками, і в один голос заявили: «Нам дуже цікава співпраця із НУБіП України». Таку співпрацю, на думку директорів навчальних закладів, необхідно розвивати у різних галузях: науковій, освітній, методичній та виробничій.

     Першими прийняла колег нашого факультету Заліщицька державна гімназія. У цьому навчальному закладі навчається обдарована молодь краю. Красномовними є здобутки гімназії і її учнів: 1) переможець Третього всеукраїнського конкурсу обдарованої молоді «Первоцвіт»; 2) переможець конкурсу «Сто кращих шкіл України» (номінація «Школа сучасних освітніх технологій»); переможець Міжнародної програми для шкіл інноваційного розвитку корпорації (2013-2016 рр.); 3) переможець програми Європейського Союзу «e-Twinning Plus», 2014, 2015 та ін. Директор гімназії Олександра Войчишин запропонувала налагодити тісну співпрацю із НУБіП України в науковій сфері. А одинадцятикласники активно цікавилися такими спеціальностями як «Міжнародні відносини», «Філологія», «Соціальна робота», «Професійна освіта». 

     Далі, наші професори розповіли про переваги навчання в НУБіП України одинадцятикласникам спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін. Директор школи Володимир Бенев’ят цікавився можливостями співпраці школи з університетом у дослідницькій та виробничій сфері. Оскільки дана школа є опорною і включає до своєї структури кілька сільських шкіл району, то Володимиру Станіславовичу і його учням були цікаві сучасні прикладні наукові досягнення колективу НУБіП у сфері сільського господарства. Директор запропонував проведення вебінарів, семінарів, майстер-класів викладачами університету на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея, а також висловив сподівання на залучення учнівської молоді до наукових досліджень в НУБіП України та його відокремленому підрозділі «Заліщицький аграрний коледж імені Євгена Храпливого».

     Не менш теплою і продуктивною була зустріч у стінах Заліщицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Старшокласники із захопленням слухали своїх земляків, цікавилися їх досягненнями та можливостями навчання, працевлаштування, проведенням дозвілля у столиці. Директор школи – Орест Винницький (до речі, учасник бойових дій на Сході України, доброволець) поділився своїм баченням ситуації в країні, в освіті та проблемами сучасної школи. З радістю прийняв пропозицію про співпрацю ввіреної йому школи із нашим університетом.

     За результатами зустрічей підписано три договори про співробітництво та організацію взаємовідносин між НУБіП України та загальноосвітніми навчальними закладами (Заліщицька державна гімназія, Спеціалізована школи І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея, Заліщицька загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2).

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook