На базі Ірпінського економічного коледжу відбувся семінар-тренінг для аграрних коледжів і технікумів

28 квітня 2017 року

     26 квітня в рамках семінару-тренінгу «Ефективне управління освітнім процесом», який проводився НМЦ «Агроосвіта», на базі Ірпінського економічного коледжу пройшло виїзне засідання заступників директорів з навчальної роботи 16-ти аграрних технікумів та коледжів України. Роботу семінару координували представники ДУ «НМЦ інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» Володимир Шевченко, завідувач кабінетом навчально-методичного супроводу технічної освіти, будівництва та землевпорядкування та методист цього ж кабінету Юрій Борхаленко.
     Формат семінару-тренінгу – «круглий стіл» сприяв продуктивній роботі учасників семінару та обміну досвідом.

       Директор коледжу Сергій Михайлов привітав гостей та у своєму виступі схарактеризував сучасний стан коледжу, його структуру, матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення, визначив основні завдання і перспективи розвитку навчального закладу.

     Заступник директора з навчальної роботи Наталія Ільченко закцентувала увагу на принципах управління освітнім процесом, поділилася досвідом роботи щодо розробки локальних нормативно-правових документів, які регламентують освітню діяльність коледжу, а також окреслила основні етапи процедур акредитаційної експертизи, ліцензування спеціальностей за освітнім ступенем бакалавра та робітничих професій з урахуванням вимог сучасних нормативних документів. 

     Про інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу доповів заступник директора з методичної роботи Володимир Березовський, який наголосив, що в умовах сучасного інформаційного суспільства функціонування веб-сайту навчального закладу по суті є інформаційним майданчиком для надання різнопланової інформації учасникам освітнього процесу – викладачам та студентам, батькам студентів. Також поділився досвідом щодо впровадження навчальної платформи MOODLE і продемонстрував її можливості з організації взаємодії між викладачем та студентами.

     Досвідом з організації практичного навчання та співпраці з роботодавцями поділилася Наталія Лісовська, завідувач навчально-виробничої практики, яка наголосила на неабиякому значенні якісного практичного навчання у процесі підготовки фахівців, розповіла про роботу з підприємствами – потенційними роботодавцями.

    Завідувачі відділень Вікторія Сова, Тетяна Семененко розкрили питання щодо підготовки до сесії, її проведення, контролю за перебігом заліків та екзаменів, процедури здачі відомостей, перездачі заборгованості, підведення підсумків сесії, а також вимог до ведення журналів обліку роботи академічної групи та викладачів.
      З організацією методичної роботи у коледжі, роботи з молодими та малодосвідченими викладачами присутніх на семінарі ознайомила методист Алла Заболотна.

     Лілія Чайка, відповідальний секретар приймальної комісії, схарактеризувала форми проведення профорієнтаційної роботи, відзначила необхідність їх урізноманітнення, презентування навчального закладу у соціальних мережах, залучення до цих заходів студентів, особливо з числа представників студентського самоврядування.
     Роботі зі студентським активом був присвячений виступ заступника директора з виховної роботи Валентини Вдович. На сьогодні чимало питань життєдіяльності навчального закладу вирішується за погодженням з органами студентського самоврядування. Виховна робота у коледжі найперше має на меті національно-патріотичне виховання студентської молоді, задля чого проводиться багато відповідних заходів.

     Насамкінець учасники оглянули матеріально-технічну базу коледжу, обмінялися думками та отримали сертифікати про участь в семінарі-тренінгу. 

Наталія Ільченко,
заступник директора з навчальної роботи 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook