МУЗЕЙ ІСТОРИЧНИХ КОШТОВНОСТЕЙ УКРАЇНИ ОЧИМА СТУДЕНТІВ

24 квітня 2017 року

11 квітня 2017 року студенти юридичного факультету групи Прав-16ст разом зі своїм куратором Олександрою Козачук реалізували заплановану екскурсію до Музею історичних коштовностей України, щоб побачити експозиції коштовностей, пронесених від епохи бронзи до сьогодення.

 

Уже з перших кроків музей заворожив нас своєю таємничою давниною та все далі поглиблював нашу уяву. Найдрібніші деталі говорили про невідоме минуле, яке з кожною експозицією наближало нас новітнього часу.

 

Музей налічує безліч цікавих експозицій, але родзинкою музею є Скіфська пектораль, яка вважається найбільшою археологічною знахідкою ХХ століття, шедевром світового мистецтва. Її приблизна вартість 2 млн. доларів, хоча були й пропозиції на порядок вищі. Знайдена археологом Б.М. Молозевським у 1971 році у скіфській могилі царя в кургані Товста могила біля м. Орджонікідзе (Дніпропетровська обл.), ця жіноча прикраса важить 1,2 кг, складається з чистого золота 958 проби містить на своєму орнаменті близько ста майстерно виконаних фігур. Виготовлення цієї реліквії датують 5 ст. до н. е. Вона пережила сотні власників за час свого існування, через неї зраджували, грабували, вбивали. І зараз вона не залишає людей у спокої як професіональних дослідників, так і простих роззяв. Так, нещодавно у вчених колах з’явилися така думка, що ця пектораль - це, не що інше як зашифроване послання скіфів.

 

Олександра Козачук,

асистент кафедри теорії та історії держави і права

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook