Кафедра економічної кібернетики на ІІ Міжнародному науково-практичному семінарі “Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві”

6 квітня 2017 року
У приміщенні компанії “Так” за адресою вул. Вишгородська 63, м. Київ, відбувся семінар по розвитку біоенергетичного потенціалу українського аграрного сектору. Кафедра економічної кібернетики НУБіП була представлена доповіддю студентів 4-го курсу Ю. Нам’ясенко, О. Сабіщенко, Г. Кутукова і магістранкою другого року навчання О. Голячук. Теми їх дипломних робіт відповідали напряму конференції. Також на конференції виступив завідувач кафедрою економічної кібернетики проф. А. Скрипник з доповіддю “Програма відставання”, в якій було критично проаналізовано Програму енергетичної стратегії до 2035 року. Було висвітлено, що програма закріплює двократне відставання енергетичної ефективності відносно світових показників, та акцентовано на небезпечну атомну енергетику радянського зразка, для якої на сьогоднішній день не вирішено питання диверсифікації паливних матеріалів.
Під час конференції було заслухано доповідь німецького вченого Фолькер Зассе, в якій він зазначив, що останній атомний реактор у Німеччині, буде зупинений у 2022 році. Надзвичайно цікавою була доповідь власника компанії “Так” Голуба Р.Т., в якій він зосередив увагу на ефективному енергозбереженні за рахунок використання відходів кукурузи. Це допомогло його компанії зберегти більше мільйону куб.газу. Надзвичайно інформативною була доповідь голови правління Біоенергетичної асоціації України Гелетухи Г.Г., який представив перспективи та перешкоди на шляху розвитку біоенергетики і наголосив, що біоенергетика найближчим часом буде забезпечувати суттєвий внесок у енергетичний баланс країни.
Команда кафедри економічної кібернетики висловлює подяку директору НДІ економіки та менеджменту д.е.н., проф. Талавирі М.П. за чудову організацію і проведення семінару з біоенергетики.
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook