Здобутки гуртківців – майбутнім абітурієнтам

4 квітня 2017 року
НУБіП України

Здобутки гуртківців – майбутнім абітурієнтам

31 березня більше як півтисячі учнів шкіл Київщини відвідали НУБіП, щоб на власні очі побачити один з кращих вузівУкраїни та визначитись з вибором професії. Хто як не студенти зможуть якнайкраще представити школярам надбання та здобутки, якими вони пишаються та разом із колективом кафедр впроваджують у виробництво? Саме тому в цей день була організована виставка експонатів наукових студентських гуртків кафедр університету. Всі намагалися здивувати школярів і зацікавити саме їхньою експозицією, що може вплинути в майбутньому на правильність вибору професії. Не винятком став і науковий гурток «Овочівник».

Студент IIIкурсу Саранюк Олександрпредставив експонати і наукові досягнення гуртка у вигляді композицій з овочів різних ботанічних родин, горщечкової культури м’яти, меліси та плоди і насіння малопоширених бобових і гарбузових культур.Цікавими виявилися новинки малопоширених культур з родини Гарбузові – люфа, лагенарія та ехіноцист, які використовуються як для овочевого так і технічного напряму.

Виставку відвідав й Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, який зацікавивсянауковими досягненнями з технології вирощування часнику, виробництво якого в Україні не задовольняє потреби споживачів. Гутківець-овочівникОлександр Саранюк зміг поділитися власним досвідом вирощування часнику, адже він не лише працює над науковими дослідженнями з цією культурою, а й професійно займається вирощуванням та реалізацією товарного й посадкового часнику в СТОВ «Пальмиравідгодівля» в Черкаській області.

Виставка виявилася плідною та інформативною як для майбутніх абітурієнтів так і гостей, які завітали в цей день до університету. Ми сподіваємось, що саме такі зустрічі допоможуть школярам визначитись із майбутнім фаховим спрямуванням та дадуть можливість оцінити правильність їхнього вибору.

 

                                                                

Керівник наукового гуртка,

                                                        доцент кафедри овочівництва

                                                        Бобось І.М.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook