Особистий чемпіонат України зі спортивного орієнтування 2017, м. Трускавець

3 квітня 2017, 19:04
м. Трускавець

У минулі вихідні на мальовничих схилах гір навколо міста Трускавець Львівської області відбувся особистий чемпіонат України зі спортивного орієнтування (бігом), III-IV ранг. Організатор змагань Міністерство молоді та спорту України, Федерація спортивного орієнтування України, змагання проводились відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2017 рік.

У чемпіонаті брали участь біля 600 спортсменів, які представляли збірні команди 20 областей України і міста Києва. Спортсмени змагалися у 13 вікових групах серед жінок і 14 вікових групах серед чоловіків, від дітей віком 12 років і молодших до ветеранів 70 років і старших. В складі жіночої збірної команди міста Києва виступала Олександра Пархоменко, аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, природничо-гуманітарного факультету НУБіП України. Змагання проходили на дуже складних і цікавих місцевостях на яких у 2000 році проводився чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування. Організатори змагань запропонували спортсменам технічно складні дистанції у лісових масивах на крутих схилах гір, по завалених буреломом, із заростями ожини, смерековим підліском. Уявити, як виглядає місцевість змагань ножна на фото розміщених нижче. Так, наприклад, жінкам по елітній групі на довгій дистанції по гірській місцевості довелось долати дистанції довжиною 9,5 км з 17 контрольними пунктами! З 29 учасниць, які вийшли на старт лише 9 зуміли пробігти дистанцію швидше за 2 години. Олександра показала результат 2 год. 11 хв. 06 сек. і посіла 15 місце, фактично набігавши 12 км з набором висоти 850 метрів! Доречі переможцем і бронзовим призером на цій дистанції стали випускниці НУБіП України Ольга Слута і Олена Пітірімова, які і після закінчення вузу продовжують тренування і успішно виступають на змаганнях. А найкращий свій результат на цих змаганнях Олександра показала в останній день змагань на скороченій дистанції зайнявши перше місце по групі Ж21А. Серед ветеранів в змаганнях брав участь  В.К. Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, який в суботу і неділю зумів вибороти 3 і 2 місця по групі Ч55.

Бажаємо нашим спортсменам подальших успіхів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. 

 

На фото фрагменти лісових масивів на яких проходили дистанції особистого чемпіонату України зі спортивного орієнтування 2017 року навколо міста Трускавець. Фото О. Подгаєцького.

Нижче на фото зображено фрагмент карти і як видлядає цей об`єкт на місцевості.

Місцями посеред лісу зустрічаються нафтовидобувні вишки, які включаються в автоматичному режимі:

Невеличке озеро посеред лісу з густим підліском:

Чистий ліс, позначений на карті білим кольовом:

Гірський струмок з крутими схилами:

Олександра Пархоменко після фінішу, тепер вже в спокійному стані, аналізує якими шляхами вона долала дистанцію, де могли бути допущені помилки і які причини помилок:

До останнього КП наближається В`ячеслав Пархоменко:

Інтерв`ю В. Пархоменка. Одразу після фінішу кращі спортсмени висловлюють власні враження від подолання дистанції:

Нагородження призерів змагань 2.04.2017 по групі Ч21А і Ж21А:

Нагородження призерів змагань 2.04.2017 по групі Ч55 і Ж55, на першому місці серед жінок - президент федерації спортивного орієнтування України Тетяна Божко (місто Черкаси), яка не тільки успішно керує федерацією, але й сама успішно виступає на змаганнях різного рівня. На цьому чемпіонаті Тетяна виборола 2 золоті, срібну і бронзому нагороди. Таку саму кількість нагород виборола і Тетяна Пархоменко (на другому місці), багаторічна подруга-суперниця Тетяни Божко:

 

Кафедра фізичного виховання

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook