ВИЇЗДНІ ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ НА БАЗІ ПАТ «ОБОЛОНЬ»

28 березня 2017 року
В черговий раз кафедра рослинництва за допомогою та сприяння деканату агробіологічного факультету провела виїздне заняття зі студентами третього курсу факультету, на цей раз на базі ПАТ «Оболонь».
На вході підприємства нас гостинно зустріла менеджер компанії Можчиль Олена, яка сприяла та допомогла в проведенні практичних занять на базі публічного акціонерного товариства «Оболонь».
У навчальному класі нам продемонстрували короткометражний фільм про ПАТ «Оболонь», яке посідає провідне місце по виготовленню пива у Європі та світу. Також на підприємстві виготовляють безалкогольні тонізуючі прохолоджуючі напої. На підприємстві працює понад 2,5 тисяч людей. Нині 75 % пивного експортує України припадає на ПАТ «Оболонь». Понад 40 країн світу на п'яти континента знають неповторний смак українських напоїв. Відомо, що основними складовими у виробництві пива є ячмінь та хміль. Студенти у доступній формі мали можливість познайомитись з вимогами підприємства до якості сировини із якої варять пиво. Зокрема, технологи підприємства зазначили негативний вплив надмірного вмісту білку на вихід і якість пива, а викладачі пояснили за рахунок яких агротехнічних заходів можна отримати зерно ячменю придатного до використання у пивоварінні.
 
Не менш важливу роль у технологічному процесі відіграє і хміль, надаючи пінному напою неповторної гірчинки та смаку. Про особливості вирощування хмелю, що використовують у броварній промисловості, студенти почули від викладачів та агрономів підприємства.
Ячмінний солод для ПАТ «Оболонь» в Україні готують на підприємствах у Чеміровецькому районі на хмельниччині, якого повністю вистачає для річної цілодобової безперервної роботи підприємства.
Такі заняття стимулюють і заохочують  студентів до кращого засвоєння навчального матеріалу, зокрема з особливостями вирощування та практичного використання пивоварних сортів ячменю та хмелю.
Зацікавили студентів і посади агрономів, які відповідають за дотриманням технологій вирощування, заготівлі і використання зерна пивоварного ячменю для приготування солоду.
Вразив технологічний процес приготування пива, розливу та пакування готової продукції. Всі процеси автоматизовано, фахівці лише контролюють роботу автоматів.
Відзиви студентів позитивні, а побажання – частіше проводити такі практичні заняття які формують глибокі фундаментальні знання з технологій вирощування та потрібні компетенції, володіти якими повинні випускники агрономічних спеціальностей.

 

 Доценти
кафедри рослинництва, канд. с.-г. наук
Дмитришак М.Я.
Антал Т.В.
Гончар Л.М.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook