Мальовничий Печерськ

28 березня 2017 року

Нещодавно від нашого куратора  Євгена Володимировича Бутенка надійшла  цікава пропозиція — відвідати Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» , який розташований у самому серці Печерська – однієї з трьох історичних частин Києва, назва якої походить від старослов’янського «печера».



Його історія має глибоке коріння, що сягає часів виникнення Свято-Успенського монастиря та подальшого розвитку довкола нього Печерського містечка і фортеці , про його історію можна розповідати досить багато, краще все побачити на власні очі.
 


Квитки не дорогі, повний квиток коштує 60 грн, школярі і студенти мають змогу придбати пільговий квиток вартістю 30 грн, також є сімейні квитки вартістю 130 грн , так що можна без вагань йти всією родиною.
Нам дуже пощастило, під час нашого відвідування , в музейному комплексі проходили : виставка видатного українського художника Олександра Гнилицького (один із напрямків творчості Гнилицького – особливий різновид «муляжної скульптури», створення кінетичних об’єктів у дусі неодадаїзму), а також культурно-освітній проект «Музей новин» , приурочений до 20-річчя програми ТСН.
 



 

Дуже багато захоплення викликав «Музей новин». Сама експозиція музею налічує 10 залів з інтерактивними зонами, кожна з яких присвячена окремій темі. Передати словами побачене там – неможливо. Є можливість  спробувати себе в ролі ведучого, в ролі журналіста, на власні очі ознайомитися «що знаходиться поза камерою в ефірі». Є навіть окремі зали, які присвячені журналістам. В цих залах у вигляді експонатів знаходиться все обладнання, яке журналісти використовують у своїй роботі, окремий стенд присвячений журналістам які працюють в зоні АТО, варто віддати їм належне – це майстри своєї справи! Все спорядження та екіпіровка  відрізняється від військової напевно тільки тим, що замість зброї, професійна відеокамера. Це люди, які ризикують життям , щоб донести до людей всі світлини подій,  що там відбуваються.



Ще один із залів, пройти який було просто неможливо, був присвячений незалежності України. В цьому залі можна були побачити цю визначну подію в новинах. Були навіть і такі експонати як чернетка Акту проголошення незалежності України. Також в цьому музеї  є зали присвячені Героям Революції Гідності, та тим хто віддав життя за мир на нашій землі.



Від імені всієї нашої групи, хочу віддати належне та подякувати Євгену Володимировичу, за прекрасно проведений час, та позитивні  емоції які ми отримали відвідуючи Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».
 

студент 2 курсу 4 групи факультету землевпорядкування
Дем’яненко В’ячеслав

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook