У пошуку передових ідей

23 лютого 2017 року

Інноваційні технології та   ефективні наукові розробки шаленими темпами впроваджуються в агробізнесі України. Значна частка студентства агробіологічного факультету, особливо на випускних курсах, свідомі того, що без знайомства з передовими досягненнями в агрономічній галузі неможливо стати успішним агрономом.

 Постійний пошук ідей, саморозвиток, відвідування професійно-орієнтованих семінарів, тренінгів, виставок – шлях, який все частіше обирає для себе майбутній агроном. На минулому тижні така нагода випала нашим студентам, адже протягом 15-17 лютого в столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» проходили вже традиційні щорічні агровиставки в рамках діяльності Київського міжнародного контрактового ярмарку. Тому студенти четвертого курсу разом зі своїми наставниками – викладачами кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології - відвідали експозиції передових компаній, що демонстрували свою продукцію, технології та інноваційні розробки на міжнародній виставці «Зернові технології», «Фрукти. Овочі. Логістика». Участь близько 500 провідних компаній з 20 країн світу забезпечила нам величезний вибір необхідної інформації з можливістю безпосередніх консультацій від найкращих спеціалістів успішного агробізнесу. Особливе зацікавлення  у студентів викликали нові зразки техніки та обладнання, науково-технічні розробки для господарств різного профілю спеціалізації та масштабів підприємств.

Окрім того під час виставки відбувались спеціалізовані конференції та семінари-тренінги щодо оцінки та зменшення ризиків  при веденні сільського господарства, ознайомлення з інструментами підвищення прибутковості агросектора, а також  - ярмарка вакансій.

Для фахівців нашої кафедри була надзвичайно важливою можливість продемонструвати студентам   техніку та обладнання для організації зрошення та фертигації сільськогосподарських культур, що застосовується в реаліях сучасного українського агровиробництва, познайомити майбутніх фахівців з широким спектром продукції призначеної для моніторингу за умовами середовища, в якому безпосередньо здійснюється процес вирощування сільськогосподарської продукції (автоматичні метеостанції, прилади призначені для вимірювання вологості ґрунту, тощо).

Емоційною складовою  відвідування виставки стала зустріч із випускниками нашого факультету, які успішно працюють в реальному секторі агробізнесу. І це – чи не найліпший стимул для щоденної праці над собою та надзвичайно позитивний приклад для наслідування. Нехай щоденним гаслом кожного нашого вихованця у професійній діяльності стане «Бачу мету - не бачу перешкод!».

 

Доцент  кафедри кормовиробництва,

 меліорації і метеорології

А. Ярош

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook