ТІЛЬКИ НАПОЛЕГЛИВА ПРАЦЯ Є ЗАПОРУКОЮ РОЗВИТКУ ТА ГАРАНТОМ УСПІХУ

22 лютого 2017, 23:54

   Співробітники кафедри аквакультури добре  усвідомлюють, що тільки наполеглива праця є запорукою розвитку та гарантом успіху, тому постійно намагаються вдосконалювати свої педагогічні навики та теоретичні знання. Цьому ефективно сприяє і міжнародне співробітництво.

  Так, доцент кафедри аквакультури Руслан Кононенко протягом грудня 2016 року проходив стажування по грантовій програмі Ізраїльської агенції міжнародного співробітництва (MASHAV) за курсом “Інтенсивна ставова аквакультура”. Протягом стажування учасників програми ознайомили із структурою управління в сільському господарстві Ізраїлю, новітніми технологіями та науковими розробками, особливостями ведення рибництва, станом та шляхами наповнення ринку продукцією аквакультури.

    Що стосується виробничої частини, то учасники курсів відвідали комбікормовий завод, приватні господарства різних типів та форм ведення, наукові установи, лабораторії, ознайомилися із складовими контролю якості продукції аквакультури, а також менеджментом та консалтингом у галузі.

Одне з рибницьких господарств компанії «Мааган Міхаель»

 

Науково-дослідницька станція Дор

Лабораторія профілактики захворювань риб

Басейнове господарство фірми Aquatec Fisheries Ltd

   Результатом проходження стажування було написання та захист проектних робіт представниками країн-учасників. Група з України представила проект, який був визнаний найкращим та з можливістю для подальшої співпраці.

  За результатами стажування представниками від України опубліковано статтю у фаховому журналі «Рибогосподарська наука України», № 10/2017 (39).

  Навчальний процес на кафедрі аквакультури нерозривно пов’язаний з науковими дослідженнями, які дають можливість викладачам залучати студентів до їх виконання, спрямовувати на подальшу наукову діяльність та навчання в аспірантурі. Так, доцент кафедри аквакультури Василь Коваленко на черговому засіданні Вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів у грудні 2016 року доповів про результати наукових досліджень з одержання потомства стерляді у польових умовах на базі садкового осетрового господарства ПП «НВСП «Бестер».

   Одним із основних завдань кафедр є популяризація університету та напрямів підготовки майбутніх фахівців. В цьому зв’язку науково-педагогічний персонал кафедри аквакультури продовжує проводити зустрічі із школярами на базі загальноосвітніх навчальних закладів, інформуючи молодь щодо умов вступу до одного із найкращих вишів країни – Національного університету біоресурсів і природокористування України, звертаючи увагу на матеріальну-технічну базу навчального закладу та акцентуючи увагу потенційних абітурієнтів на перспективність їхніх майбутніх професій.

Асистент Шумова В.М. із учнями 11 класів Васильківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 (м. Васильків)

Асистент  Шумова В.М. із учнями 11 класів Застугнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Васильківського району (с. Безп'ятне)

  Співробітники нашого колективу, враховуючи виклики сучасності та потреби галузі рибництва, докладають зусиль для успішного розвитку кафедри аквакультури.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook